Eurogroup: Δευτέρα τα σπουδαία για Ισπανία και Πορτογαλία

Συνέρχεται τη Δευτέρα το Eurogroup στο οποίο οι Υπουργοί Οικονομικών θα έχουν ως κύριο θέμα συζήτησης τη δημοσιονομική κατάσταση στην Ισπανία και την Πορτογαλία όπως επίσης και την οικονομική και χρηματοοικονομική κατάσταση στη ζώνη του ευρώ.

Οι υπουργοί θα ενημερωθούν επίσης σχετικά με τις εξελίξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

για την παραμονή του ΗΒ στην ΕΕ στις 23 Ιουνίου.

Η Ευρωομάδα θα ενημερωθεί για τα βασικά αποτελέσματα της πέμπτης επανεξέτασης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στην Ιρλανδία και της τέταρτης επανεξέτασης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στην Πορτογαλία.

Σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική κατάσταση στην Ισπανία και την Πορτογαλία, θα γίνει συζήτηση βάσει πιθανών συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος στις χώρες αυτές. Οι όποιες αποφάσεις βάσει των συστάσεων της Επιτροπής θα ληφθούν από το Συμβούλιο της ΕΕ.

Επί τάπητος στη συνάντηση των δεκαεννέα Υπουργών θα τεθεί και ο δημοσιονομικός προσανατολισμός της ζώνης του ευρώ βάσει των εθνικών προγραμμάτων σταθερότητας που υποβλήθηκαν από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου φέτος τον Απρίλιο.

Τέλος, οι Υπουργοί θα συνεχίσουν τη σειρά θεματικών συζητήσεων σχετικά με την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, εστιάζοντας αυτή τη φορά στις επενδύσεις.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα