Η κατάσταση των ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της κάθε επαρχίας

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρα μας έχει εκτροχιαστεί με τα κρούσματα κορωνοϊού να αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς. Τα Νοσοκομεία που δέχονται ασθενείς με covid-19 σιγά σιγά έχουν αρχίσει να γεμίζουν με τους αρμόδιους να ετοιμάζονται να αυξήσουν τις κλίνες, όπου αυτό θεωρηθεί ότι είναι απαραίτητο.


Το μοναδικό Νοσοκομείο που έχει δημιουργήσει ξεχωριστή μονάδα ΜΕΘ ( Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) για άτομα με covid-19 είναι το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, στο οποίο νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 12 ασθενείς, ενώ υπάρχουν ακόμη 3 που είναι εκτός αναπνευστήρα. Συνολικά, στο ΓΝ Λευκωσίας νοσηλεύονται

27 ασθενείς με covid19.

Το Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, περιθάλπει αυτή την στιγμή 61 ασθενείς, από τους οποίους οι 4 βρίσκονται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Επίσης, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού νοσηλεύονται συνολικά 23 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 4 είναι στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
Στο Μακάρειο Νοσοκομείο φιλοξενούνται 5 θετικά άτομα, τρεις μητέρες, μια έγκυος και ένα παιδί.

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 116 ασθενείς της νόσου COVID19, εκ των οποίων οι 23 σε σοβαρή κατάσταση.

Από τους 23 ασθενείς που είναι σε κρίσιμη κατάσταση, οι 12 είναι διασωληνωμένοι, οι τρεις νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οκτώ σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, μίλησε στο SigmaLive, αναφέροντας ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας υπάρχουν 28 κλίνες στην ΜΕΘ για άτομα με covid19, εκ των οποίων οι 15 είναι ήδη κατειλημμένες.

Διευκρίνισε πως αν χρειαστεί υπάρχουν οι υποδομές για να δημιουργηθούν μέχρι και 115 κλίνες.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το σχέδιο που έχουν δημιουργήσει δεν προνοεί να υπάρξει ΜΕΘ σε άλλο Νοσοκομείο εκτός της Λευκωσίας, εξαιτίας του ότι το τελευταίο διαθέτει το πιο εξειδικευμένο σύστημα, όπως και τους κατάλληλους θεράποντες για να περιθάλψουν τους ασθενείς που χρειάζονται α διασωληνωθούν. 

Στην συνέχεια ανέφερε ότι στο Νοσοκομείο Λεμεσού υπάρχου 4 κλίνες ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) οι οποίες μέχρι χθες ήταν κατειλημμένες ενώ στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου υπάρχουν 6, εκ των οποίων οι 4 ήταν κατειλημμένες.

Ο κύριος Χαριλάου τόνισε ότι δεν ανησυχούν για τις κλίνες, λόγω του ότι υπάρχουν οι υποδομές για να δημιουργηθούν ανά πάσα στιγμή περαιτέρω κλίνες.

Διαβάστε επίσης: 

Θετικό στον κορωνοϊό βρέφος επτά ημερών-Μεταφέρθηκε στο ΜακάρειοΔώδεκα νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Αναφοράς εκτός μάχης λόγω κορωνοϊού
Keywords
Τυχαία Θέματα