Η Γιωρκάτζη υπεραμύνεται του χειρισμού της FBME

Υπεραμύνεται των χειρισμών της Αρχής Εξυγίανσης για την πώληση του μισού μετοχικού κεφαλαίου της Λαϊκής στην Τράπεζα Κύπρου η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας ρωτήθηκε γιατί οι μετοχές πωλήθηκαν σε τιμή χαμηλότερη από την τιμή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Τράπεζας

Κύπρου στο ΧΑΚ, λέγοντας ότι αυτό έγινε κατόπιν εισήγησης των Συμβούλων της Deutche Bank και HSBC.

«10 μέρες προηγουμένως η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου ήταν κατά περίπου 8% κάτω από την αξία, στην οποία διαπραγματευόταν την ημέρα που θα γινόταν η συναλλαγή, ότι αναμενόταν ένα discount, μια έκπτωση, μια μείωση στην τιμή πώλησης», δήλωσε η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Λέγοντας ότι είναι διεθνής πρακτική να υπάρχει έκπτωση, πρόσθεσε ότι από τους διεθνείς οίκους έλαβαν συγχαρητήρια για την καλή τιμή πώλησης.
Η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη κλήθηκε να απαντήσει στα πυρά του ΣΥΚΑΛΑ, που αφορούσαν στην επιλογή των Συμβούλων της.

Ο πρόεδρός του δήλωσε στις 11 Μαΐου στο Σίγμα ότι τυγχάνει να είναι οι ίδιοι με τους συμβούλους που οι μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου επέλεξαν για να τους συμβουλεύουν.

«Κάναμε διεθνή διαγωνισμό. Είχε πάρει τη ψηλότερη βαθμολογία και για ν' αντιμετωπίσουμε το ενδεχόμενο αυτής της κατηγορίας βάλαμε ένα εξίσου μεγάλο κολοσσό και οι απόψεις τους εταυτίζοντο», ανέφερε.

Η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη ρωτήθηκε και για το χειρισμό της υπόθεσης της FBME. Η επικεφαλής της Κεντρικής υπενθύμισε ότι η απόφαση, της αμερικανικής FinCen, απαγόρευε τις συναλλαγές αμερικανικών τραπεζών με την FBME.

« Εβρίσκετο εν κινδύνω, ολόκληρο το τραπεζικό μας σύστημα για συναλλαγές με δολάρια. -- Οι ενέργειές μας έσωσαν το υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα. -- Ελπίζω ότι την υπόθεση θα την κερδίσουμε», επισήμανε.

Η Κεντρική Τράπεζα, όπως αποκάλυψε χθες βράδυ το Σίγμα, έχει προσφύγει στο Ανώτατο με έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης απόρριψης του αιτήματός της για ειδική εκκαθάριση της τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα