Η Γη είχε νερό από τα πρώτα χρόνια ύπαρξής της

Ο πλανήτης Γης, στον οποίο ζούμε και αναπνέουμε φαίνεται πως μας πρόσφερε νερό από τα πρώτα μόλις δευτερόλεπτα δημιουργίας του σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το NewScientist.

H έρευνα υποστηρίζει ότι με βάση το αρχαιότερο είδος πέτρας που χρονολογείται περίπου στα 4.53 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, το νερό υπήρχε πάντοτε στη Γη, από τη στιγμή της δημιουργίας της.

Επιπρόσθετα αυτό το νερό θεωρείται ότι υπερκαλύφθηκε μόνο όταν διάφορα ηφαίστεια με τις εκρήξεις τους κάλυψαν την επιφάνεια της Γης.

Ο

προορισμός του γήινου νερού έχει κατά καιρούς προβληματίσει τους επιστήμονες επειδή ο σχετικά νεαρός ήλιος θα πρέπει να είχε κάψει αρκετά ούτως ώστες κάθε ίχνος πάγου στη Γη να γίνει νερό με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ο πλανήτης μας.

Οι Γεωλόγοι μελετούν την προέλευση του νερού μέσα στο ηλιακό σύστημα μελετώντας την ακτίνα του deuterium, μια μονάδα μέτρησης σαν το βαρύ υδρογόνο, επειδή διαφορετικές πηγές έχουν και διαφορετικές μονάδες μέτρησης.

Συγκεκριμένα οι πέτρες που μελετήθηκαν φαίνεται ότι είχαν στο εσωτερικό τους μικροσκοπικούς κρυστάλλους που απεδείκνυαν ότι είχαν ηλικία 4.5 δισεκατομμύρια χρόνια, όσο και η ηλικία της Γης.

Πηγή - newscientist.com

Keywords
Τυχαία Θέματα