Η επιθυμία της μητέρας που εγκατέλειψε το νεογνό της (vid)

Εξακολουθεί να συγκλονίζει την κοινή γνώμη η εγκατάλειψη νεογνού από την μητέρα του στο παλιό Νοσοκομείο Λεμεσού, καθώς πίσω από την ιστορία κρύβεται ένα οικογενειακό δράμα.

Αντιμέτωπη με τις τύψεις αλλά και την επιθυμία της να σφίξει στην αγκαλιά της το νεογέννητο αγγελάκι που εγκατέλειψε σε καρέκλα του παλιού Νοσοκομείο, λίγο μετά που έφερε στη ζωή, είναι η Ελληνοκύπρια μητέρα του νεογνού. Αυτό μετέφερε στους γιατρούς που την περιέθαλψαν αλλά και στους αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση. Η μητέρα που πήρε εξιτήριο

από το Νοσοκομείο ζήτησε να της επιτραπεί να αναλάβει όλες τις ευθύνες που της αναλογούν και να μεγαλώσει το νεογνό μαζί με το αδελφάκι του που είναι ηλικίας 3 μόλις ετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία η νεαρή μητέρα μετάνιωσε για την απαράδεκτη πράξη της αμέσως μετά που την διέπραξε. Άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που μετέβη αυτοβούλως στην αστυνομία και παραδέχθηκε το αδίκημα που διέπραξε.

Όπως είπε στους ανακριτές γέννησε σπίτι της και ακολούθως μετέβη στο Νοσοκομείο για να ζητήσει βοήθεια για το νεογνό της αλλά και για την ίδια που αιμορραγούσε. Εκεί όμως κυριεύθηκε, είπε, από πανικό, λόγο οικογενειακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει το νεογνό.

Να σημειωθεί ότι την ευθύνη του βρέφους που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου Λεμεσού, χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας, ανέλαβαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους.

Η μητέρα μεταξύ άλλων αντιμετωπίζει την σοβαρή κατηγορία της εγκατάλειψης βρέφους που πιθανόν να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του, ωστόσο ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί αύριο στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο οποίος θα δώσει και περαιτέρω οδηγίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα