Η επίσκεψη Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα μέσα από τον τ/κ Τύπο

Η επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ απόψε στα κατεχόμενα, η επανεγκατάσταση στο χωριό της Αγίας Μαρίνας, η ποιότητα των θαλασσών και ο καθορισμός του κατώτατου μισθού είναι τα κύρια θέματα στις σημερινές τουρκοκυπριακές εφημερίδες. Αναφορά γίνεται επίσης στη βαριά ποινή σε δύο Νιγηριανούς για τη δολοφονία τρίτου ομοεθνή τους, αλλά και στη λειτουργία για πρώτη φορά μετά το 1974 «δημοτικής πλαζ» στην περιφραγμένη περιοχή της Αμμοχώστου, όπου χρήση έκανε μέχρι σήμερα μόνο ο τουρκικός στρατός.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Με

θρησκευτική πίστη προσάρτηση», αναφέρεται στις δηλώσεις του «υπεξ» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου ότι μεταξύ των σεναρίων για το ψευδοκράτος, μετά το Κραν Μοντάνα, είναι και η προσάρτηση στην Τουρκία. Αλλού γράφει ότι το «δικαστήριο» επέβαλε από 18 χρόνια φυλάκιση σε δύο Νιγηριανούς για τη δολοφονία ενός άνδρα τον Δεκέμβριο του 2015, τον οποίο έδειραν και έριξαν από 17 μέτρα ύψος, με αποτέλεσμα να πεθάνει. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ανοίγει για πρώτη φορά μετά το 1974 για το κοινό η παραλία της Δερύνειας στην περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Καθορίζεται ο οδικός χάρτης», αναφέρεται στην επίσκεψη σήμερα στα κατεχόμενα του Τούρκου ΥΠΕΞ και γράφει πως στη συνάντηση που θα έχει με την τ/κ πολιτική ηγεσία θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα και θέματα ενέργειας. Αλλού γράφει ότι οι δύο Νιγηριανοί που βρέθηκαν ένοχοι για τον θάνατο ομοεθνή τους πριν από 1.5 χρόνο, εκτός από τα 18 χρόνια έκαστος για τη δολοφονία, κρίθηκαν ένοχοι και για απαγωγή, έχοντας άλλα 3 χρόνια ποινή φυλάκισης. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι εργασίες για τη λειτουργία της παραλίας Δερύνειας στην περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου ολοκληρώνονται σε 15 μέρες και θα ανοίξει για το κοινό.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) έχει τίτλο «Εξαφανίζονται οι Μαρωνίτες» και γράφει ότι οι Μαρωνίτες, που μένουν μόνο στον Κορμακίτη στα κατεχόμενα, προσπαθούν να εγκατασταθούν και σε ένα δεύτερο χωριό, την Αγία Μαρίνα. Για το θέμα, προσθέτει, ενδιαφέρεται και ο Τούρκος ΥΠΕΞ. Αλλού γράφει ότι για άλλους 3 μήνες επιμηκύνθηκε η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Τουρκία. Σε άλλο θέμα ξαναπήρε φωτιά το θέμα του διατάγματος για την ανάπτυξη της περιοχής Ριζοκαρπάσου.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη ούτε στις εκθέσεις!», γράφει ότι τα αποτελέσματα εξετάσεων για το νερό της θάλασσας σε διάφορες παραλίες είναι εξαιρετικά, αλλά ο κόσμος δεν πιστεύει, αφού υπάρχουν παραλίες με νερά μολυσμένα από υγρά απόβλητα. Αλλού αναφέρει ότι άλλο ένα ατύχημα σημειώθηκε με αυτοκίνητο που αναποδογυρίστηκε λόγω κακής ασφάλτου στον δρόμο Κερύνειας – Κυθρέας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η συντεχνία των εργαζομένων KTAMS προέβη χθες σε προειδοποιητική στάση εργασίας στην «κεντρική τράπεζα».

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Περιμένει ο κατώτατος μισθός!», γράφει ότι η σχετική επιτροπή που έπρεπε να συνεδριάσει την προηγούμενη εβδομάδα για να καθορίσει τον κατώτατο μισθό δεν το έπραξε και ούτε έχει καθοριστεί νέα συνεδρία. Αλλού γράφει για σύσκεψη απόψε στο «προεδρικό» με την επίσκεψη Τσαβούσογλου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι οργανώσεις νεολαίας του ΡΤΚ και της ΕΔΟΝ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, δηλώνοντας τη θέλησή τους να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα για ειρήνη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα