LIDL: 10ο Συνέδριο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία το 10οΣυνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Το παρόν τους έδωσανεπιχειρηματικά στελέχη από όλη την Κύπρο.

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον, οι παρευρισκόμενοι στο συνέδριο παρακολούθησαν την ομιλία της CorporateCommunications&CSRManager της LIDLκυρίας Βασιλικής Αδαμίδου, μια μελέτη κοινωνικο-οικονομικού αντίκτυπου βασισμένηστον 8οΣτόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. «Αξιοπρεπής Εργασία και

Οικονομική Ανάπτυξη» σε επίπεδο χώρας.

Με τη χρήση οικονομικών και κοινωνικών στοιχείων, η LidlΚύπρουθέλησε να επισημάνειπόσο σημαντικό είναι μία εταιρεία να κατανοήσει ότι δεν αρκεί μόνο να υλοποίειδράσεις Ε.Κ.Ε., αλλά θα πρέπει παράλληλα να είναιαπόλυτα μετρήσιμες, καθώς και να επικοινωνούν στο καταναλωτικό κοινό μηνύματα διαφάνειας.

Η κοινωνικοοικονομική μελέτη που εκπονήθηκε με την υποστήριξη της E&Yεστιάζει στην συνεισφορά των δραστηριοτήτων της LidlKύπρου στην οικονομία της χώρας, μέσω της εκτίμησης της συνολικής κοινωνικο-οικονομικής επίδρασης της εταιρίας από τη δραστηριότητα της στην Κύπρο από το2010 μέχρι και σήμερα, σε ό,τι αφορά τις Άμεσες (indirect impacts), Έμμεσες (indirect impacts) και Επαγόμενες επιδράσεις (direct impacts). Συνολικά η Lidl Κύπρου έχει προσφέρει στην κυπριακή οικονομία €140 εκ. σε επενδύσεις ανάπτυξης. Τα €32,8 εκ. αφορούν αγορές προϊόντων λιανικής πώλησης. Το 60% του τζίρου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών και το 100% των φρέσκων κρεάτων της Lidl Κύπρου προέρχεται από Κύπριους προμηθευτές.

Παράλληλα, με 16 καταστήματα σε όλη την Κύπρο, η Lidl Κύπρου απασχολεί πάνω από520 εργαζομένους, δημιουργώντας πάνω από το 3,7% των συνολικών θέσεων εργασίας στον ευρύτερο κλάδο, ενώ υποστηρίζονται συνολικά 1.460 θέσεις εργασίας (άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες), δηλαδή το 0,4% της συνολικής απασχόλησης στην Κύπρο.

Η Lidl Κύπρου κοντά στην κοινωνία, γιατί ένα καλύτερο αύριο ξεκινάει από σήμερα!

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κοινωνικοοικονομική μελέτη που παρουσίασε η κυρία Αδαμίδου: https://www.lidl.com.cy/el/Meleth-koinwniko-oikonomikhs-epidrashs-ths-Lidl-sthn-Kypro.htm

Επισκεφθείτε μας και στο:

www.lidl.com.cy

www.facebook.com/lidlcy/

www.youtube.com/user/lidlcyprus

www.twitter.com/Lidl_Cyprus_

www.instagram.com/lidl_cyprus/

https://www.linkedin.com/company/lidl-cyprus

Keywords
Τυχαία Θέματα