Η Επ. Προσωπικών δεδομένων ζητάει ενημέρωση από την ΚΟΠ

Ενημέρωση ζητάει από την ΚΟΠ, σε ό,τι αφορά την απόφασή της για αγορά εισιτηρίων μόνο μέσω της ιστοσελίδας της, η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου, καθιστώντας ξεκάθαρο ότι οι οποιεσδήποτε ενέργειες για την πάταξη του φαινομένου του χουλιγκανισμού, δεν θα πρέπει να εστιάζουν σε προσωρινά ημίμετρα, αλλά θα πρέπει να γίνουν προς την κατεύθυνση της πλήρους εφαρμογής του νόμου για τη βία στα γήπεδα.

«Έστειλα σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο της ΚΟΠ

και ζήτησα να ενημερωθώ για την πιο πάνω απόφαση, με σκοπό να εξετάσω τη νομιμότητα του μέτρου που η ΚΟΠ προτίθεται να εφαρμόσει από την 1η Ιανουαρίου», αναφέρει η κ. Λοϊζίδου σε ανακοίνωσή της.

«Σε προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον Πρόεδρο της ΚΟΠ, είχε εισηγηθεί τη συζήτηση "προσωρινών" μέτρων, μέχρι την πλήρη εφαρμογή του νόμου για τη βία στα γήπεδα και του ζήτησα όπως υποβάλει τις εισηγήσεις του στο γραφείο μου γραπτώς, ώστε να εξετάσω τη νομιμότητά τους, με βάση τον νόμο αυτό και τον νόμο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων», σημειώνει.

Του είχα, επίσης, αναφέρει, προσθέτει η κ. Λοϊζίδου, ότι «οι οποιεσδήποτε ενέργειες για την πάταξη του φαινομένου του χουλιγκανισμού, δεν θα πρέπει να εστιάζουν σε προσωρινά ημίμετρα, αλλά θα πρέπει να γίνουν προς την κατεύθυνση της πλήρους εφαρμογής του νόμου για τη βία στα γήπεδα».

«Είναι με λύπη που ενημερώθηκα για την πιο πάνω απόφαση της ΚΟΠ, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με το Γραφείο μου. Παρ' όλο που, κατά κανόνα, καλωσορίζω όλα τα μέτρα που αποσκοπούν στην πάταξη του φαινομένου του χουλιγκανισμού, διερωτώμαι με ποιο σκεπτικό η ΚΟΠ έλαβε την πιο πάνω απόφαση, χωρίς προηγουμένως να έχει διαβουλευθεί με το Γραφείο μου και ενώ, μάλιστα, γνώριζε ότι βρίσκομαι σε συνεννόηση με τον ΚΟΑ, για την εφαρμογή του Νόμου για τη βία στα γήπεδα, αφού αντίγραφα των επιστολών μου προς τον ΚΟΑ, κοινοποιήθηκαν και στην ΚΟΠ», αναφέρει η Επίτροπος.

Προσθέτει ότι «έδωσα προθεσμία στην ΚΟΠ, μέχρι την Παρασκευή 22/12/2017, όπως απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσα, για να σχηματίσω ολοκληρωμένη άποψη επί του θέματος».

Είμαι σίγουρη, συμπληρώνει, «ότι η απόφαση της ΚΟΠ λήφθηκε ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και προσβλέπω στη μεταξύ μας συνεργασία».

Ταυτόχρονα, όμως, ξεκαθαρίζει ότι «όσοι υποστηρίζουν ημίμετρα που αποσκοπούν στην περαιτέρω καθυστέρηση της εφαρμογής του πιο πάνω Νόμου, προσβλέποντας στο "ουδέν μονιμότερο του προσωρινού", δεν θα με βρουν σύμφωνη».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα