Η Ελλάδα στήριξε την Πορτογαλία και την Ισπανία στην Ευρώπη

Η Ελλάδα πραγματοποίησε παρέμβαση για την αποφυγή επιβολής προστίμων στην Πορτογαλία και την Ισπανία, τόσο χθες στο Εurogroup, όσο και σήμερα κατά τη συνεδρίαση του Εcofin, σύμφωνα με τα όσα είπε στον Τύπο στις Βρυξέλλες, ο Έλληνας υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Σύμφωνα με τον υπουργό, το θέμα ετέθη χθες γενικά σε σχέση με την πρόταση της Κομισιόν και συζητήθηκε η τυπική διαδικασία.

Η

ελληνική πλευρά είπε ότι "θεωρούμε ότι οι δύο χώρες έχουν πλέον πολύ βελτιωμένες επιδόσεις και η τάση τους είναι προς τη σωστή κατεύθυνση". Ειδικά η Πορτογαλία, είπε ο Ε.Τσακαλώτος, έχει δεχθεί εξωγενή σοκ στις τράπεζες που δικαιολογούν αυτήν την υπέρβαση στο έλλειμμα.

Σε σχέση με τις επιπτώσεις του Brexit, o κ.Tσακαλώτος επεσήμανε ότι δεν γνωρίζει ποιες θα είναι και σε πολιτικό και σε οικονομικό επίπεδο οι επιπτώσεις, και επανέλαβε ότι δεν είναι κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσει τώρα η σχετική διαδικασία.

Σε σχέση με αυτό καθ' αυτό το ελληνικό πρόγραμμα, εξήγησε ότι "όπως στα αστυνομικά μυθιστορήματα πρέπει να ψάχνεις ποιος επωφελείται από το φόνο, εμείς κερδίζουμε από τη γρήγορη εκτέλεση του προγράμματος. Άρα για καθυστερήσεις δεν θα είμαστε εμείς οι ύποπτοι. Έχουμε καλή ομάδα, καλό συντονιστή, ξέρουμε τι κάνουμε".

"Ελπίζω κάθε αξιολόγηση να είναι λίγο πιο εύκολη από την προηγούμενη. Στο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων είμαστε στη φάση σύνθεσης του εποπτικού συμβουλίου. Αυτό θα γίνει πολύ γρήγορα", είπε ο Υπουργός.

Τέλος διευκρίνισε ότι "η επιστολή που βγήκε στη δημοσιότητα έχει σχέση με την καλύτερη συνεργασία μας με τα τεχνικά κλιμάκια, είναι αντικείμενο συζήτησης. Δεν μου έχει απαντήσει ο Κοστέλο, αλλά είπε ότι θα μου απαντήσει", κατέληξε ο Ε.Τσακαλώτος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα