Η ΕΕ καταδικάζει την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Η Ύπατη Εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φεντερίκα Μογκερίνι, από κοινού με τον Επίτροπο για θέματα διεύρυνσης Γιοχάννες Χαν, εξέδωσαν σήμερα κοινή καταδικαστική ανακοίνωση σε σχέση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην πλατεία Σουλτάν Αχμέτ, στο κέντρο της τουριστικής περιοχής της Κωσταντινούπολης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση "η Τουρκία αποτέλεσε για μια ακόμη φορά στόχο τρομοκρατικής επίθεσης, αυτή τη φορά στην πλατεία Σουλτάν Αχμέτ, στο κέντρο της τουριστικής περιοχής". Η Ύπατη Εκπρόσωπος και ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια

προς τους συγγενείς των θυμάτων, της βομβιστικής επίθεσης και ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

"Η ΕΕ και η Τουρκία είναι ενωμένες στον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή τρομοκρατίας", αναφέρουν τα δύο μέλη του Κολεγίου των Επιτρόπων. Σημειώνουν δε, ότι "ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας αναγνωρίστηκε ως προτεραιότητα από τη Σύνοδο ΕΕ - Τουρκίας στις 29 Νοεμβρίου του 2015" και ανακοίνωσαν ότι η ΕΕ θα ενισχύσει τις προσπάθειές της "στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της υπό το διεθνές δίκαιο, περιλαμβανομένων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ανθρωπιστικού δικαίου", ανέφεραν ο Επίτροπος και η Ύπατη εκπρόσωπος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα