Η δύναμη της ανθρωπιάς: Έτσι βοήθησαν πατέρα-πρόσφυγα

Χιλιάδες δολάρια σε διάστημα μερικών ωρών μαζεύτηκαν μέσω εράνου, όταν φωτογραφία πατέρα πρόσφυγα στη Βηρυτό έκανε τον γύρο του κόσμου.

Η φωτογραφία του πατέρα, ο οποίος είχε στους ώμους του την κορούλα του, έγινε viral σε μόλις μερικές ώρες. Πουλούσε στυλά στους δρόμους της Βηρυτού, για να μαζέψει χρήματα και να ταϊσει το παιδί του.

Σύντομα, ο ακτιβιστής Gissur Simonarson, δημιούργησε ένα λογαριασμό στο Twitter, με στόχο να εντοπίσει τον πατέρα. Σε 30 λεπτά

κάποιος επικοινώνησε μαζί του και του είπε ότι βλέπει αυτό τον άντρα κοντά στο σπίτι του.

24 ώρες μετά, ο άντρας και το μικρό κοριτσάκι ταυτοποιήθηκαν ως Abdul και Reem. Προκηρύχθηκε έρανος για να μαζευτούν χρήματα προς βοήθεια τους και σε μισή ώρα μαζεύτηκαν 5000 δολάρια. Σε τρεις ώρες το ποσό τριπλασιάστηκε και έφτασε τις 15 χιλιάδες, για να φτάσει σήμερα τις 40.

Finally found him =) Been a lot of work, but it was worth it! Now lets help them! https://t.co/Fcg59KTbbh pic.twitter.com/SjIDmytCeG

— Gissur Simonarson CN (@GissiSim) August 27, 2015

Ο ακτιβιστής, επικοινώνησε με την UNICEF, παρέδωσε το ποσό και ζήτησε να δώσουν ένα ασφαλή χώρο διαμονής στον πατέρα και την κορούλα του και υγιείς συνθήκες.

3 hours in. 3x our goal =) How many x the goal can we go? #BuyPens pic.twitter.com/anO8ZHFgvq

— Gissur Simonarson CN (@GissiSim) August 27, 2015
Keywords
Τυχαία Θέματα