Χρυσό Τιμόνι για τα Audi Q2 και Audi A5 Coupé

Σημαντική διάκριση για δύο νεοεισερχόμενα μοντέλα της Audi. Το Audi Q2 και το Audi A5 Coupé πήραν την ανώτατη διάκριση στην κατηγορία τους στα βραβεία Golden Steering Wheel 2016. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κέρδισε στις κατηγορίες "Compact SUV" και «Sports Car". Μαζί με μια διεθνή ομάδα εμπειρογνωμόνων, οι αναγνώστες του περιοδικού "Auto Bild" και της εφημερίδας "Bild am Sonntag"

επέλεξαν τα καλύτερα νεοεισερχόμενα αυτοκίνητα της χρονιάς. Το βραβείο, ένα από τα πιο περιζήτητα στη βιομηχανία αυτοκινήτου σε όλη την Ευρώπη, δόθηκαν πριν μερικές μέρες στο Axel-Springer-Haus στο Βερολίνο. Τα έντυπα "Auto Bild" και "Bild am Sonntag" παρουσιάζουν τα βραβεία Golden Steering Wheel από το 1976 ενώ ο φετινός διαγωνισμός περιλάμβανε συνολικά 36 μοντέλα σε έξι κατηγορίες. Οι νίκες για το Q2 και το A5 Coupé αποτελούν την 26η και 27η διάκριση της Audi στα εν λόγο βραβεία, κάτι που κανένας άλλος κατασκευαστής δεν έχει επιτύχει στην ιστορία του θεσμού.

Ο Rupert Stadler, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Audi AG, δήλωσε σχετικά: «Η επιτυχία μας σε ένα από τους πιο φημισμένους διαγωνισμούς στον κλάδο αποδεικνύει ότι διαθέτουμε στη γκάμα μας πολύ ελκυστικά μοντέλα. Με αποτέλεσμα, το Q2 Audi και το Audi A5 Coupé να πείσουν την κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από συντάκτες, οδηγούς ταχύτητας, σχεδιαστές, διασημότητες και λάτρεις της οδήγησης.

Για τη διάκριση του Q2 ο ίδιος ο Stadler δήλωσε: «Αυτή η νίκη δείχνει ότι το Q2 έχει συλλάβει το πνεύμα των καιρών. Συνδυάζει μια ισχυρή εμφάνιση κατηγορίας SUV συνδυάζοντας την ευελιξία μέσα στην πόλη, καθώς και μια εξαιρετική λειτουργικότητα σε όλα τα δάπεδα. Το Q2 σηματοδοτεί σαφώς ότι η επέκταση της οικογένειάς Q είναι ένα σημαντικό συστατικό της στρατηγικής μας για περεταίρω ανάπτυξη».

Το βραβείο στην κατηγορία «Sports Car» για το νέο Audi A5 Coupé παρέλαβε ο Dietmar Voggenreiter, υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ στην AUDI AG. «Το νέο Audi A5 Coupé είναι ένα πραγματικό Gran Turismo στη γκάμα της Audi. Συνδυάζει ένα δυναμικό σπορ αυτοκίνητο με ένα κομψό coupe. Το πρώτο A5 Coupé ήταν ένα ορόσημο στην ανάπτυξη της προϊοντικής γκάμας της μάρκας. Το βραβείο αυτό δείχνει ότι το νέο Α5, με χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας, θέτει νέα πρότυπα στο χώρο.»

Keywords
Τυχαία Θέματα