Η ατζέντα των G20 στο Αμβούργο

Οι ηγέτες των 20 πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου (G20) συναντώνται σήμερα και αύριο στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Οι ηγέτες θα συζητήσουν τα βασικά θέματα πολιτικής για την οικονομία, το χρηματοπιστωτικό τομέα, το κλίμα, το εμπόριο, την απασχόληση και την ανάπτυξη.Οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι επίσης κρίσιμα ζητήματα παγκόσμιας σημασίας που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της συνόδου.

Στη σύνοδο κορυφής την ΕΕ θα εκπροσωπήσουν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η

φορολόγηση ψηφιακής οικονομίας στην ατζέντα των G20, σύμφωνα με τον Σόιμπλε

Οι ηγέτες των 20 πιο ανεπτυγμένων χωρών του κόσμου (G20) θα συζητήσουν τη φορολόγηση της ψηφιακής οικονομίας κατά τη σύνοδο κορυφής στο Αμβούργο σήμερα και αύριο, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη γερμανική τηλεόραση ZDF χθες.

Είπε ότι το θέμα δεν αναμένεται να επιλυθεί στη σύνοδο, αλλά οι αξιωματούχοι θα εξετάσουν μία ενδιάμεση έκθεση στις συναντήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το φθινόπωρο και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν το 2018.

Ο Σόιμπλε είπε επίσης ότι οι χώρες-μέλη της ομάδας G20 έχουν κάνει πρόοδο στα θέματα της μάχης εναντίον του ξεπλύματος χρημάτων και της φοροδιαφυγής, με νέους κανονισμούς οι οποίοι μειώνουν αισθητά τον αριθμό των κρατών που περιλαμβάνονται σε κατάλογο μη συνεργάσιμων φορολογικών παραδείσων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα