Η αστυνομία γνώριζε για πιθανή επίθεση στο «Αλεξούι»

Άφαντοι εξακολουθούν να παραμένουν οι δράστες της απόπειρας φόνου του Αλέξη Μαυρομιχάλη και της δολοφονίας του 28χρονου φρουρού του Στέφανου Παπαδόπουλου παρά το γεγονός ότι η αστυνομία έχει στα χέρια της δύο πρόσωπα που θεωρούνται κλειδιά στην υπόθεση. Παρόλα αυτά, τα δύο πρόσωπα δεν συνεργάζονται και δεν δίνουν καμιά απολύτως εξήγηση για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Η αστυνομία γνώριζε, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για σχεδιαζόμενη εγκληματική ενέργεια εναντίον του Αλέξη Μαυρομιχάλη με τη συμμετοχή μάλιστα

συγκεκριμένων προσώπων, εντούτοις δεν κατάφερε να την αποτρέψει και αυτό είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει, πόσω μάλλον για ένα τέτοιο κτύπημα το οποίο έγινε «κάτω από τη μύτη τους», αφού η απόσταση από την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας στο σημείο της επίθεσης είναι κοντινή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των συλληφθέντων είχε τεθεί υπό περιστασιακή παρακολούθηση, ωστόσο δεν υπήρχαν ουσιαστικές πληροφορίες για ενδεχόμενες ύποπτες κινήσεις του εν λόγω προσώπου.

Πριν από δύο μήνες, η αστυνομία είχε αιτηθεί έκδοση εντάλματος συγκεκριμένων προσώπων, ωστόσο το δικαστήριο δεν έκρινε ότι υπήρχε επαρκής μαρτυρία ώστε να προχώρησε σε έκδοση τους.

Έχουν γίνει έρευνες σε οικίες και υποστατικά συγκεκριμένων προσώπων, περιλαμβανομένου και του στόχου της επίθεσης, υπό τον φόβο νέας εγκληματικής ενέργειας χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε.Η ιστορία έχει αποδείξει ότι όταν περάσουν οι πρώτες 48 ώρες μετά τη διάπραξη ενός εγκλήματος, τότε ο κίνδυνος καταστροφής τεκμηρίων ή και μαρτυριών είναι ορατός

Keywords
Τυχαία Θέματα