Η αποχώρηση Ποτέ και το... ρίσκο

Ούτε η χθεσινή μέρα έφερε κάποια ουσιαστική εξέλιξη στο κεφάλαιο Μίκαελ Ποτέ. Ο διεθνής Αφρικανός από το Μπενίν δεν ενσωματώθηκε ούτε χθες με την υπόλοιπη ομάδα στη Βουλγαρία, χωρίς μάλιστα να επικοινωνήσει με κάποιο μέλος της αποστολής για να τον ενημερώσει για τις προθέσεις του, γεγονός που μπορεί να θεωρηθεί πειθαρχικό παράπτωμα. Την ίδια ώρα, η πλευρά του ποδοσφαιριστή δεν έχει ενημερώσει για το αν υπάρχει επίσημη πρόταση ή έστω ενδιαφέρον από ομάδα του εξωτερικού για να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Με την τροπή που πήραν τα πράγματα, φαίνεται πως δεν υπάρχει επιστροφή.

Από τη στιγμή που ο ποδοσφαιριστής δήλωσε ότι θέλει να αποχωρήσει και την ίδια ώρα δυσχεραίνει τη θέση του με την αδικαιολόγητη απουσία του, δεν βλέπουμε με ποιο τρόπο μπορεί να γυρίσει το ποτάμι πίσω και να παραμείνει στην ομάδα. Πλέον, αυτό που απομένει να δούμε είναι με ποιον τρόπο θα χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Θα πάρει άλλον επιθετικό;
Το μόνο σίγουρο είναι πως ο ποδοσφαιριστής θεωρείται πλέον ξένο χώμα και ο Κώστας Καϊάφας θα συνεχίσει να προετοιμάζει την ομάδα του για τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια χωρίς να τον υπολογίζει. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τους «πράσινους», αφού ο βαθμός δυσκολίας των πρώτων αγώνων είναι τέτοιος, που δεν έχει ανάγκη τον Ποτέ για να πάρει την πρόκριση.

Το ερωτηματικό είναι τι κάνει απ' εδώ και πέρα η Ομόνοια και αν θα προχωρήσει στην απόκτηση επιθετικού που θ' αντικαταστήσει τον Ποτέ. Μπορεί οι περισσότεροι να θεωρούσαν δεδομένο ότι θα καλυφθεί το κενό του με νέα μετεγγραφή, φαίνεται όμως πως οι «πράσινοι» εξετάζουν και το ενδεχόμενο να πορευτούν στη νέα χρονιά με τους επιθετικούς του υφιστάμενου ρόστερ.

Το βάρος και το ρίσκο
Εάν τελικά επιβεβαιωθούν οι πιο πάνω πληροφορίες και δεν αποκτηθεί άλλος επιθετικός, τότε το μεγάλο βάρος του γκολ πέφτει κατ' αρχήν στους Σκέμπρι και Σιέρινταν και ακολούθως στους νεαρούς Ρουσιά και Γκράβενμπερχ (εάν φυσικά αποκτηθεί ο υπό δοκιμήν νεαρός Ολλανδός επιθετικός). Ο Αντρέ Σκέμπρι απέδειξε στην προπέρσινη χρονιά ότι έχει το γκολ στο αίμα του (πρώτος σκόρερ με 17 γκολ), δεν έκανε το ίδιο όμως μετά την επιστροφή του στην ομάδα τον περασμένο Ιανουάριο. Για τη νέα χρονιά όμως είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο για τους «πράσινους» να δουν και πάλι τον Σκέμπρι να γίνεται ο γνωστός… killer. Όσον αφορά τον Κίλιαν Σιέρινταν, είναι ένας επιθετικός που μπορεί να προσφέρει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους στην επίθεση και γενικότερα στο χτίσιμο του παιχνιδιού, δεν έπεισε όμως ότι είναι ένας δεινός σκόρερ.

Καλύτερα πάντως να περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η τελική απόφαση των καθ’ ύλην αρμοδίων, αφού για την ώρα η μη απόκτηση επιθετικού που θα αντικαταστήσει τον Ποτέ είναι μια σκέψη που γίνεται από πλευράς «πρασίνων».

Στη Βουλγαρία και ο Κιρμ
Σε αντίθεση με τον Ποτέ, ο Κιρμ ήταν συνεπής στο ραντεβού του και πήγε χθες στη Βουλγαρία και από σήμερα θα ενταχθεί στην υπόλοιπη ομάδα. Φυσιοθεραπεία και ατομικό τρέξιμο ακολούθησαν χθες οι Ρενάτο Μαργκάσα και Ερόλντ Γκουλόν, το εξειδικευμένο του πρόγραμμα εφαρμόζει ο Γεράσιμος Φυλακτού. Για σήμερα υπάρχουν καθορισμένες δύο προπονήσεις, πρωί και απόγευμα.

Αύριο με Μοντάνα, Κυριακή με Μπότεφ
Αλλαγή προέκυψε στην ημέρα διεξαγωγής του δεύτερου φιλικού της Ομόνοιας, λόγω καιρικών συνθηκών. Το αρχικά προγραμματισμένο για σήμερα φιλικό με αντίπαλο τη Μοντάνα θα διεξαχθεί τελικά αύριο Παρασκευή, στις 18:00, και όχι την Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο. Το δεύτερο φιλικό παιχνίδι θα διεξαχθεί στην πόλη Μπλαγκόεβγκραντ, η οποία οδικώς απέχει περίπου μία ώρα από το προπονητικό κέντρο, στο οποίο προετοιμάζεται η ομάδα. Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί και το τρίτο φιλικό παιχνίδι, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015, με αντίπαλο την Μπότεφ Γκαλάμποβο. Το φιλικό θα πραγματοποιηθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου "Τσάρσκο Σέλο" και θα ξεκινήσει στις 18:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα