4o Βαρόμετρο Οικογενειακών επιχειρήσεων

Το Global Family Business Centre of Excellence της KPMG, είναι κέντρο στο οποίο η KPMG διενεργεί έρευνα, εξετάζει τάσεις και παράγει γνώση η οποία χρησιμοποιείται από τους επαγγελματίες της KPMG παγκόσμια, οι οποίοι συμβουλεύουν οικογενειακές επιχειρήσεις.

Η έρευνα αυτή δημιουργεί ένα ισχυρό υπόβαθρο για πρακτική

εφαρμογή νέων ιδεών, στις προκλήσεις που οικογενειακές επιχειρήσεις ανά το παγκόσμιο αντιμετωπίζουν.

Στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας για αναγνώριση των τάσεων και προκλήσεων η KPMG, σε συνεργασία με τo European Family Business (EFB) καθιέρωσε ένα Βαρόμετρο Οικογενειακών Επιχειρήσεων, το οποίο επιδιώκει να καταγράψει τα επίπεδα αυτοπεποίθησης των οικογενειακών επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη.

Η KPMG στην Κύπρο, θεωρώντας ότι ο τομέας είναι νευραλγικός για την οικονομία μας, ανάλαβε να δώσει πρόσβαση στις κυπριακές οικογενειακές επιχειρήσεις ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν με σκοπό να καταγραφούν οι τάσεις και να εξαχθούν συμπεράσματα που θα αφορούν την Κύπρο.

Η μεγαλύτερη πρόκληση σήμερα είναι η επιβίωση των οικογενειακών επιχειρήσεων και η δυσκολία λόγω έλλειψης ρευστότητας, που δημιουργεί πίεση για μειώσεις στις τιμές, αδυναμία στην επένδυση για ανάπτυξη και υποχρέωση για απόσυρση από αγορές, καθώς και αναγκη για αποδέσμευση προσωπικού.

Αυτή την περίοδο διεξάγεται το τέταρτο βαρόμετρο Οικογενειακών επιχειρήσεων, στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν όσες οικογενειακές επιχειρήσεις επιθυμούν. Σχετικές λεπτομέρειες θα βρείτε στο European Family Business Barometer και στα κοινωνικά δίκτυα. Τα αποτελέσματα θα σταλούν στα άτομα που θα συμμετάσχουν στην έρευνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα