Η απάντηση της Κυβέρνησης για τα μαρωνίτικα χωριά

Να αφήσει κατά μέρος τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να εργαστεί εποικοδομητικά και μακριά από ακραίες, αναχρονιστικές θέσεις, για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της Κύπρου, καλεί την Τουρκία η Κυβέρνηση με αφορμή την απόφαση του τουρκικού στρατού να επιτρέψει την επιστροφή των Μαρωνιτών στα υπό κατοχή χωριά.

Σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέρει ότι η εν λόγω απόφαση του κατοχικού στρατού

δεν αποσκοπεί παρά στην πρόκληση νέων τετελεσμένων, δημιουργίας εντυπώσεων, αλλά αποτελεί και προσπάθεια να προκαλέσει αντιπαράθεση ανάμεσα στον προσφυγικό κόσμο.

Διαβάστε επίσης: "Πολιτική απόφαση" κατεχομένων για επιστροφή των Μαρωνιτών

Όπως τονίζεται, πρόκειται για ένα βήμα υλοποίησης των σχεδιασμών της Τουρκίας, μέρος των οποίων ήταν η αιτία πρόκλησης του αδιεξόδου στο Κραν-Μοντανά, που στόχο έχει τη διαιώνιση του απαράδεκτου status quo που προκλήθηκε από την Τουρκική Εισβολή του 1974.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, η απόφαση των κατοχικών «αρχών» εντάσσεται στο πλαίσιο επιβολής της τουρκικής θέσης όπως εκφράστηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μη επιστροφή των Μαρωνιτικών χωριών υπό τη διοίκηση της ελληνοκυπριακής συνιστώσας πολιτείας μέσα στο πλαίσιο συνολικής λύσης του Κυπριακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα