Η Χ. Τρικωμίτη σε ρόλο Young Ambassador

Το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων, που φιλοξενείται στο Γκιόρ της Ουγγαρίας, αλλά και την πορεία του προγράμματος της σχολιάζει η Κύπρια αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Χρυσταλλένη Τρικωμίτη, η οποία ταξίδεψε με την κυπριακή αποστολή ως Πρέσβειρα της Κύπρου.



Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΑΚ

Ανδρέα Οδυσσέως, η 23χρονη αθλήτρια, η οποία μάζεψε πέντε μετάλλια στους Κοινοπολιτειακούς του 2010 – δύο εξ αυτών χρυσά, μαζί με άλλα δεκαεφτά άτομα από διάφορες χώρες, φέρει τον τίτλο του Young Ambassador για τους αγώνες.

Στην ουσία είναι υπεύθυνοι ενός ειδικού προγράμματος που λειτουργεί σε αγώνες Νέων, του οποίου αποστολή είναι να προωθήσει τα Ολυμπιακά ιδεώδη.

Όπως εξηγεί η ίδια, αυτή είναι η δεύτερη φορά που έχει τέτοιο ρόλο, μίας και ήταν Πρέσβειρα στους Youth Olympics του 2014, στην Κίνα. «Με τιμά ιδιαίτερα που με επέλεξε για δεύτερη φορά η ΚΟΕ για αυτό το ρόλο, που μου εμπιστεύεται αυτό το σημαντικό μέρος των αγώνων», είπε.

Αναφορικά με το πρόγραμμα, σημείωσε ότι μέχρι τώρα όλα κύλησαν ομαλά, με σχεδόν όλους τους Κύπριους αθλητές που ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες τους να έχουν ήδη συμμετάσχει σε διάφορες δραστηριότητες.

Σχετικά με τη διοργάνωση και τις εντυπώσεις της, η Χρυσταλλένη Τρικωμίτη είπε ότι οι αγώνες την εξέπληξαν ευχάριστα, τόσο για το υψηλό επίπεδό τους όσο και για τη συμμετοχή, η οποία ξεπερνά τους 2.500 αθλητές.

Για τους στόχους της, είπε ότι θα ήθελε όλοι οι αθλητές να φύγουν από το Γκιόρ με αναμνήσεις για μία ζωή. «Να τους δώσουμε δύναμη να επιθυμούν να αγωνιστούν ξανά σε τέτοιου είδους αγώνες, να θέσουν πιο ψηλούς στόχους και να κρατήσουν τι έχουν μάθει από το πρόγραμμα και τον αγώνα τους, ως εφόδια για το μέλλον», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, με τη Σοφία Χατζησάββα να παίρνει τη δέκατη θέση στον τελικό της σφυροβολίας, σημειώνοντας –για την ώρα- τη μεγαλύτερη επιτυχία της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων, συνεχίστηκε χθες η δράση στους αγώνες.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΑΚ Ανδρέα Οδυσσέως, η Σοφία Χατζησάββα, με δυνατό άνεμο κόντρα, έριξε την καλύτερη της βολή στα 54.05 μέτρα, μένοντας μακριά από το 58.56μ. με το οποίο πήρε πρόκριση στον τελικό. Η άλλη της έγκυρη προσπάθεια (ακύρωσε και μία), ήταν στα 50.59μ.

Όσον αφορά το αγώνισμα εμποδίων αγοριών 110 μέτρων, ο Ρένος Χριστοφόρου τερμάτισε στα 15.26 δευτερόλεπτα και αποκλείστηκε από τον τελικό, στον οποίο προκρίθηκαν οι οχτώ καλύτεροι χρόνοι.

Όσον αφορά την ποδηλασία, η Δήμητρα Κουκουμά, με χρόνο 17:18 τερμάτισε 60η σε σύνολο 72 αθλητριών, ενώ ο Σάββας Ζένιου στην 78η θέση σε σύνολο 97 αθλητών με χρόνο 15:07.

Στο τζούντο, ο Λουκάς Λουκά προκρίθηκε αυτόματα στο δεύτερο αγώνα του τζούντο στην κατηγορία του (-55κ.), με τη νίκη του να καταγράφεται. Στο δεύτερο αγώνα, αντιμετώπισε τον Μπέκα Τσιφιάνι, απ’ τον οποίο ηττήθηκε, αλλά λόγω του ότι ο Γεωργιανός τζουντόκα έφθασε στον τελικό, δόθηκε η ευκαιρία στον Κύπριο αθλητή για να συνεχίσει μέσω του ρεπεσάζ. Αντιμετώπισε στη συνέχεια τον Σουηδό Εμίλ Χένρικσον, τον οποίο νίκησε, για να ηττηθεί όμως από τον Μολδαβό Αντίλ Οσμάνοβ και να αποκλειστεί.

Σήμερα, σε τέσσερα μέτωπα θα υπάρχει κυπριακή δράση, με δύο τελικούς στο στίβο και τα προκριματικά στην ενόργανη.

Keywords
Τυχαία Θέματα