Η απάντηση Νικόλα μετά τη θύελλα αντιδράσεων για την ΔΔΟ

Οι θέσεις της ΕΔΕΚ, του ΔΗΚΟ και των υπόλοιπων κομμάτων είναι γνωστές και δεδομένες, αλλά όλα μαζί έχουν συμφωνήσει «τη Νέα Στρατηγική» για την επίλυση του Κυπριακού η οποία καθορίζει το πλαίσιο διαπραγματεύσεων αλλά και τη στρατηγική για να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι.

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Νικόλας Παπαδόπουλος μιλώντας στις «Τομές στα γεγονότα του ΣΙΓΜΑ», προς απάντηση των επικρίσεων που δέχεται ο ίδιος μετά από την δήλωση του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία (ΔΔΟ) είναι η χειρότερη μορφή νομιμοποιημένης διχοτόμησης της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σιζόπουλος είχε ισχυριστεί ότι ο υποψήφιος που στηρίζει συμφωνεί με αυτή την άποψη.

«Είμαστε οι μόνοι που έχουμε παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο, τόσο σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της λύσης, αλλά και τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουμε», επισήμανε και διερωτήθηκε πότε θα ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Σταύρος Μαλάς.

Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για αισχρή διαστρέβλωση των θέσεών του και επανέλαβε την άποψη ότι το πρόβλημα δεν είναι το πολιτειακό σύστημα, αλλά το περιεχόμενο που έχουν προσδώσει οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ στην ΔΔΟ.

«Δεν έχω αλλεργία με την Ομοσπονδία. Μακάρι το περιεχόμενο να είναι σωστό και το πολιτειακό σύστημα να το συμφωνήσουμε και να το ονομάσουμε Ομοσπονδία. Μακάρι να εκπληρώνονται οι προϋποθέσεις που εμείς έχουμε καθορίσει στη Νέα Στρατηγική. Το περιεχόμενο για εμάς υπάρχει και καταγράφεται στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου», είπε κα πρόσθεσε ότι αυτές οι θέσεις πρέπει να τύχουν υπεράσπισης.

Στο σχόλιο ότι η Νέα στρατηγική «αφήνει παραθυράκια» ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε τη διαφωνία του, λέγοντας ότι το πρόγραμμα ουσιαστικά «βάζει στη σειρά» το περιεχόμενο των ομόφωνων αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου.

«Αντιστρέφω το ερώτημα: ποιο είναι το περιεχόμενο της ΔΔΟ; Είναι το Σχέδιο Ανάν το οποίο απέρριψε ακόμα και το ΑΚΕΛ; Η ΔΔΟ είναι η εκ περιτροπής προεδρία, τα βέτο, η αριθμητική ισότητα, η παραμονή όλων των εποίκων, τα επεμβατικά δικαιώματα; Αν αυτό είναι το περιεχόμενο, φυσικά και δεν το αποδεχόμαστε και θεωρώ ότι αυτό είναι που θεωρούσε ο Μαρίνος Σοζόπουλος».

Τόνισε δε ότι ο Σπύρος Κυπριανού στην τελευταία του ομιλία είχε εκφράσει την άποψη ότι «δεν πρέπει να μετατρέψουμε τον ύστατό μας συμβιβασμό που είναι η Ομοσπονδία σε λάβαρο του αγώνα μας».

Όπως είπε «αυτοί που σήμερα μας παραδίδουν μαθήματα για τις παραδοσιακές θέσεις του ΔΗΚΟ, είναι αυτοί που χλεύαζαν τον Σπύρο Κυπριανού για την πολιτική της πρόταξης. Εμείς δεν παίρνουμε μαθήματα από αυτούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα