Η πρόταση της Λευκωσίας για μια νέα Διάσκεψη

Προετοιμασία μιας νέας διάσκεψης μέσω εκ του σύνεγγυς διπλωματίας, εισηγείται η Λευκωσία, όπως για πρώτη φορά αποκάλυψε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μιλώντας στους πρέσβεις των χωρών μελών της Ε.Ε.

«Η εισήγηση που έκανα στον Γ.Γ είναι να εμπλακεί σε μια εκ του σύνεγγυς διπλωματία, είτε από τα Ηνωμένα Έθνη, είτε από προσωπικότητες, είτε από τρίτες χώρες αμοιβαία αποδεκτές, όπως είναι το Συμβούλιο Ασφαλείας ως σώμα, που θα αφορά τα σημαντικά θέματα ασφάλειας. Αυτό θα επιτρέψει στον Γ.Γ να κρίνει τις προθέσεις και θέσεις όλων των μερών και να αξιολογήσει αν υπάρχουν οι αναγκαίες προϋποθέσεις για

να επανασυγκαλέσει διάσκεψη για την Κύπρο», ανέφερε ο ΠτΔ.

Και εξήγησε πως αυτό θα κάνει τη διαφορά

Θα επιτρέψει στα μέρη να είναι σε θέση να καταθέσουν γραπτώς τις προτάσεις τους, έστω και υπό προϋποθέσεις, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι συνομιλίες θα οδηγήσουν σε θετικό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα πολλή προσοχή διοχετεύει το Προεδρικό στην επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. Όπως αποκαλύπτει το Σίγμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει ήδη προγραμματίσει ταξίδι στην Ελληνική πρωτεύουσα για επιτόπιο συντονισμό τόσο με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα, όσο και τον Πρόεδρο Παυλόπουλο.

Αυτά στον απόηχο της σφοδρής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει, μεταξύ άλλων κομμάτων, για τη μορφή της επιδιωκόμενης λύσης.

Η παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη που ρωτήθηκε σχετικά, ήταν αρκούντως δηκτική.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες ναυαγεί η επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο του Αναπληρωτή ΓΓ του ΟΗΕ Τζέφρι Φέλντμαν.
Προς το παρών το Προεδρικό έχει στραμμένη την προσοχή του στην πολύ σημαντική επίσκεψη στην Κύπρο τη Δευτέρα, του Προέδρου της Αιγύπτου Φατάχ Αλ Σίσι και την τριμερή με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα, την επόμενη μέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα