Η Άντζελα Ιγκλ επικρατέστερη για την ηγεσία των Εργατικών

Ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Τομ Γουάτσον γνωστοποίησε ότι δεν θα διεκδικήσει τελικά την ηγεσία του κόμματος από τον Τζέρεμι Κόρμπιν, αφήνοντας το πεδίο ανοιχτό στην παραιτηθείσα σκιώδη Υπουργό Άμυνας Άντζελα Ιγκλ, που εκτιμάται ότι θα θέσει σε κίνηση το πρωί της Πέμπτης τη διαδικασία για ανάδειξη νέου ηγέτη, αντιτασσόμενη στην υποψηφιότητα Κόρμπιν.

Μιλώντας στο BBC, ο κ. Γουάτσον αποκάλυψε ότι κάλεσε ματαίως τον ηγέτη του κόμματος να παραιτηθεί,

καθώς ο στενός πυρήνας πολιτικών και συμβούλων που τον περικλείει δηλώνει αποφασισμένος να κρατήσει τον κ. Κόρμπιν στην ηγεσία του κόμματος.

Ο κ. Κόρμπιν έχασε την Τρίτη την ψηφοφορία επί πρότασης δυσπιστίας σε βάρος του, με μόλις 40 από τους 229 βουλευτές του να τον στηρίζουν. Παρόλα αυτά κατέστησε σαφές ότι δεν θα παραιτηθεί και ότι θα συμμετάσχει στις νέες εκλογές εφόσον προκληθούν από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους.

Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, τη φωνή τους με αυτή των Εργατικών βουλευτών που καλούν τον Τζέρεμι Κόρμπιν να παραιτηθεί ένωσαν οι πρώην ηγέτες του κόμματος Εντ Μίλιμπαντ και Γκόρντον Μπράουν, τα σημαίνοντα στελέχη Τέσσα Τζάουελ και Μάργκαρετ Μπέκετ, καθώς και η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στη Βουλή των Κοινοτήτων και ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε τον κ. Κόρμπιν να παραιτηθεί με τη φράση «για όνομα του Θεού, άνθρωπε, φύγε», λέγοντας ότι η παραμονή του μπορεί να είναι προς το συμφέρον των Συντηρητικών αλλά δεν είναι προς το εθνικό συμφέρον.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα