Η αντίδραση της κυπριακής κυβέρνησης για το δημοψήφισμα

Ευχή της κυπριακής κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν τέτοια δεδομένα που θα επιτρέπουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για την εξέλιξη αυτή όταν επέστρεψε στην Κύπρο γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Προηγουμένως είπε, στη συζήτηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα,

δεν λέχθηκε κάτι τέτοιο. Διέψευσε παράλληλα ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός του ανέφερε στον Νίκο Αναστασιάδη οτιδήποτε για πρόωρες εκλογές.

Τόνισε ότι το περιβάλλον είναι δύσκολο για την Ελλάδα, καθώς από την πλευρά των εταίρων, μόνο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας υποστήριξε τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Το δημοψήφισμα είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, είναι δικαίωμα του κυρίαρχου ελληνικού λαού.

Ερωτηθείς κατά πόσο η Κύπρος είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ένα ενδεχόμενο Grexit, ανέφερε ότι η χώρα είναι έτοιμη για οτιδήποτε γίνει. Ωστόσο σημείωσε, οι πρωτοβουλίες μας εστιάζονταν στο να μη φθάσουμε σε ένα σημείο που η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ να ήταν ένα σενάριο. Όλες οι διαβουλεύσεις ακόμα και αυτή την ώρα κατέληξε, θα πρέπει να έχουν στόχο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα