Η ανατροπή της χρονιάς από την Μπάγερν (video)

Στο τελευταίο εκτός έδρας ματς της καριέρας του Φίλιπ Λαμ και του Τσάμπι Αλόνσο, η Μπάγερν αν και έχανε με 4-2 στο 84ο λεπτό, βρήκε τρόπο να αποδράσει με το απίθανο 4-5 από την έδρα της Λειψίας σε μία απίστευτη προτελευταία αγωνιστική της Bundesliga.

Ήταν μία αγωνιστική που όσοι την έζησαν λεπτό προς λεπτό θα τη θυμούνται για καιρό. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι μπήκαν 37 γκολ σε 9 διαφορετικά γήπεδα, αρκεί για να καταλάβει κάποιος πως στην

προτελευταία αγωνιστική της Bundesliga έγιναν… πραγματάκια.

Το τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι στην καριέρα του Φίλιπ Λαμ και του Τσάμπι Αλόνσο θα ήταν έτσι κι αλλιώς αξέχαστο, μα τώρα υπάρχει ένας ακόμα λόγος. Η Μπάγερν έχασε από νωρίς με τραυματισμό το Φρανκ Ριμπερί, δέχθηκε γκολ στο ξεκίνημα και των δύο ημιχρόνων από τη Λειψία, βρέθηκε να χάνει με 4-2 στο 84ο λεπτό, κι όμως βρήκε ένα μαγικό, ένα απίθανο τρόπο να αποδράσει με την νίκη!

Ένα φανταστικό φάουλ του Αλάμπα (90’) κι ένα ακόμα πιο όμορφο γκολ του Ρόμπεν με τρομερό σόλο στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσαν στους Βαυαρούς μία φοβερή νίκη (4-5) με μία ιστορική ανατροπή.

Στην τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η τρίτη θέση και το τελευταίο απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Η Ντόρτμουντ κόλλησε στο 1-1 στην έδρα της Άουγκσμπουργκ που έκανε σπουδαίο βήμα παραμονής και κάπως έτσι η Χόφενχαϊμ που πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Βέρντερ Βρέμης την έπιασε στους 61 βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι όλα θα κριθούν στο φώτο-φίνις.

Ο μεγάλος χαμός όμως έγινε στην ουρά. Η Ίνγκολσταντ υποβιβάστηκε και μαθηματικά μετά την Ντάρμσταντ, μετά το εκτός έδρας 1-1 στην έδρα της Φράιμπουργκ και για την αποφυγή 16η θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής θα γίνει κακός χαμός, αφού θεωρητικά στο κόλπο είναι τέσσερις ομάδες (Αμβούργο, Βόλφσμπουργκ, Άουγκσμπουργκ, Μάιντς).

Παρά το γκολ του Λασόγκα στις καθυστερήσεις που έγραψε το 1-1 στην έδρα της Σάλκε, το Αμβούργο βρίσκεται προσωρινά με τη θηλιά στο λαιμό, αν και ουσιαστικά στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής ανάμεσα σε Αμβούργο και Βόλφμπουργκ θα κριθούν όλα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 33ης αγωνιστικής της Bundesliga

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Κολωνία 2-2

(60’ Κίσλινγκ, 71’ Πογιάνπαλο / 14’ Γιόγιτς, 49’ Κλούντερ)

Άουγκσμπουργκ - Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-1

(28’ Φινμπόγκασον / 32’ Ομπαμεγιάνγκ)

Σάλκε - Αμβούργο 1-1

(25’ Μπουργκστάλερ / 92’ Λασόγκα)

Μάιντς - Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 4-2

(60’ Κόρντομπα, 62’ Μπελ, 76’ Μούτο, 93’ πεν. Ντε Μπλάσις / 42’ Χργκότα, 50’ Σεφέροβιτς)

Λειψία - Μπάγερν 4-5

(2’ Σάμπιτσερ, 29’ πεν., 65’ Βέρνερ, 47’ Πόουλσεν / 17’ πεν., 84’ Λεβαντόφσκι, 60’ Τιάγκο Αλκάνταρα, 90’ Αλάμπα, 95’ Ρόμπεν)

Φράιμπουργκ - Ίνγκολσταντ 1-1

(31’ Φίλιπ / 44’ Λεσκάνο)

Ντάρμσταντ - Χέρτα Βερολίνου 0-2

(14’ Καλού, 28’ Τορουναρίγκα)

Βέρντερ Βρέμης - Χόφενχαϊμ 3-5

(59’ Γκέμπρε Σελάσιε, 88’ Μπάργκφρεντε, 90’ Μπάουερ / 7’ Σάλαϊ, 11’, 49’ Κράμαριτς, 40’ Τσούμπερ, 51’ Μπίτσακτσιτς)

Keywords
Τυχαία Θέματα