"Δύσκολη ερώτηση στον Τσίπρα από τον Ερντογαν"

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρει σύσσωμος ο τουρκικός Τύπος, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ένα πράγμα του ζήτησε: Την επιστροφή των Τούρκων στρατιωτικων, που διέφυγαν στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επικεντρώθηκε στο θέμα των πραξικοπηματιών στην Ελλάδα, το οποίο αποτελεί πρόβλημα στις σχέσεις των δύο χωρών. Όπως

τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν στον Τσίπρα, "δεν είναι σωστό να παραμένουν στην Ελλάδα αυτά τα άτομα που συμμετείχαν στο πραξικόπημα" επισημαίνοντας ότι "πρέπει να γίνουν τα αναγκαία βήματα για αυτό το θέμα".

Όπως επίσης μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, Ερντογάν και Τσίπρας συζήτησαν κυρίως τις διμερείς σχέσεις και την αύξηση των επισκέψεων σε ανώτατο επίπεδο. Επεσήμαναν ότι χρειάζεται να γίνουν προσπάθειες για να υπάρξει θετικό κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και η ένταση στο Αιγαίο στο πλαίσιο του ότι η επίλυση των προβλημάτων του Αιγαίου μόνο μέσω διαλόγου μπορεί να επιτευχθεί. Ιδιαίτερα τονίστηκε ότι χρειάζεται συνεργασία μεταξύ του στρατού για να επιλυθούν τα προβλήματα.

Για το Κυπριακό συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνουν βήματα ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, παρόλο που δεν υπήρξε αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, ώστε να υπάρξει λύση.

Συμφώνησαν επίσης η επόμενη συνάντηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας να γίνει τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη

"Ο Έλληνας Πρωθυπουργός συνεχάρη τον Τούρκο ομόλογό του για το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου και είπε ότι στηρίζουν την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ", σύμφωνα πάντα με τον τουρκικό Τύπο.

Η συνάντηση έγινε στο ξενοδοχείο που διαμένει ο Ταγίπ Ερντογάν στο Πεκίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα