Η άμυνα την πρόδωσε ξανά

ΟΜΟΝΟΙΑ
Για ακόμη μια φορά φανέρωσε αδυναμίες και σίγουρα εκεί εστιάζει την προσοχή του ο Πάμπος Χριστοδούλου

Για ακόμη μια φορά η Ομόνοια φανέρωσε τις τρανταχτές αμυντικές της αδυναμίες. Είναι άλλωστε χιλιοειπωμένο το μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάζει στην φετινή σεζόν η ομάδα. Τα 44 γκολ παθητικό το αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο. Τόσα γκολ μπορεί να δεχόταν μια μικρομεσαία ομάδα και όχι η Ομόνοια σύμφωνα με το εκτόπισμά της.

Πλέον είναι κάτι που

δεν αλλάζει και ούτε βελτιώνεται. Αυτή η «αχίλλειος πτέρνα της» πιθανό να της στοιχίσει φέτος και το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Ομόνοια στο ντέρμπι με την ΑΕΚ δέχθηκε δυο γκολ από δικά της λάθη

Στο πρώτο οι αμυντικοί της απλά έβλεπαν την μπάλα στην περιοχή και ο Τρουγιόλς ανενόχλητος άνοιξε το σκορ, ενώ στο δεύτερο τέρμα που ήταν και το καταδικαστικό, η μη συνεννόηση του Κατελάρη με τον Παναγή έφερε τη ζημία. Ήταν ένα αποτέλεσμα άδικο για την Ομόνοια.

Έδειξε αντίδραση, ισοφάρισε με ένα εκπληκτικό γκολ του Κλέιτον μετά από μπαλιά διαβήτη του Μαργκάσα. Η Ομόνοια θα μπορούσε να κέρδιζε τον αγώνα ή να έπαιρνε τουλάχιστο τον βαθμό της ισοπαλίας. Όμως τελικά αδίκησε τον εαυτόν της, σε ένα παιχνίδι κρίσιμο, στην προσπάθειά της να διεκδικήσει την 4η θέση και να ελπίζει για έξοδο στην Ευρώπη.

Η προσοχή στην Ανόρθωση
Πλέον η Ομόνοια στρέφει την προσοχή της στο ντέρμπι του Σαββάτου με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ο στόχος είναι αυτονόητος. Πρέπει αυτή τη φορά να κερδίσει και να αποφύγει τα λάθη. Παράλληλα να δώσει συνέχεια στη θετική της παρουσία που είχε στον αγώνα με την ΑΕΚ. Φυσικά αυτό που μετρά σε αυτή την κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος είναι η ουσία και μόνο.

Άρχισε δουλειά ο Πάμπος
Το θετικό για την Ομόνοια με σύγκριση τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι άρχισε η προεργασία για τον προγραμματισμό ενόψει της νέας σεζόν. Ο Πάμπος Χριστοδούλου ήδη βρίσκεται στο εξωτερικό και παρακολουθεί ποδοσφαιριστές. Είναι ήδη στην Πορτογαλία και πολύ πιθανό με την επιστροφή του στην Κύπρο, να φέρει και εξελίξεις. Αφού πήγε να δει από κοντά ποδοσφαιριστές που τον ενδιαφέρουν. Κάτι που έπράττε πάντα σε όποια ομάδα και αν εργάστηκε.

Το σίγουρο είναι ότι ο Κύπριος τεχνικός έχει αρκετή δουλειά μπροστά του, αφού είναι δεδομένο ότι θα γίνουν αρκετές αλλαγές στη νέα αγωνιστική περίοδο. Δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι η Ομόνοια μεσοαμυντικά θα είναι μια νέα ομάδα.

Εκεί άλλωστε εστιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα και ο Πάμπος Χριστοδούλου είναι ένας τεχνικός που δίνει βαρύτητα στην αμυντική λειτουργία. Κάτι που το έπραξε σε όλες τις ομάδες που εργάστηκε μέχρι τώρα.

Είναι δεδομένο ότι με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος θα αρχίσει να μπαίνει το νερό στο αυλάκι όσον αφορά τον προγραμματισμό. Ο στόχος είναι η Ομόνοια να στελεχωθεί κατάλληλα, ώστε στη νέα αγωνιστική σεζόν να παρουσιαστεί διαφορετική, ποιοτική και με περισσότερες απαιτήσεις, όπως αρμόζει στην ιστορία της.

Άλλωστε με την παρουσία του Πάμπου Χριστοδούλου η Ομόνοια θα κληθει να γυρίσει σελίδα για ένα καλύτερο μέλλον, με επιδίωξη την επιστροφή στους τίτλους και στις διακρίσεις. Είναι κάτι άλλο που απαιτεί ο κόσμος της εδώ και αρκετά χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα