Ζωντανή και χωρίς άγχος

ΑΕΚ
Οι «κιτρινοπράσινοι» κρατάνε μόνο την ουσία και προετοιμάζονται για τον επόμενο «τελικό» με τον Απόλλωνα

Καμία σημασία δεν έχει πώς μια ομάδα παίρνει τους βαθμούς. Σημασία έχει ότι τους παίρνει στο τέλος με οποιονδήποτε τρόπο. Η ΑΕΚ πήρε και τους τρεις βαθμούς στο ντέρμπι με την Ομόνοια και βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Τους πήρε με τη βοήθεια και της τύχης, η οποία αυτή τη φορά δεν της γύρισε την πλάτη.

Η τύχη είναι με τους δυνατούς και σε αυτό το παιχνίδι η ομάδα της Λάρνακας μπορεί να μην έπιασε

καλή απόδοση, έδειξε όμως σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού τη δύναμή της. Έναν μήνα πριν από το τέλος του πρωταθλήματος, τέσσερα ακόμη ντέρμπι και η ομάδα της Λάρνακας παραμένει ζωντανή στον μεγάλο της στόχο, αλλά και χωρίς άγχος και πίεση για τον πρώτο στόχο, που ήταν η έξοδος στην Ευρώπη για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Μόνο αν αυτοκτονήσει η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ θα χάσει το εισιτήριο για την Ευρώπη. Το έργο της όσον αφορά κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι πολύ δύσκολο, αλλά αυτή η ομάδα έχει αποδείξει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια και φέτος ότι στα δύσκολα φέρνει καλύτερα αποτελέσματα.

Στα παιχνίδια που αποτελούν ευκαιρία για να ανέβει στη βαθμολογία ή να ξεπεράσει μια ομάδα και να πλησιάσει κορυφή χρειαζόταν βελτίωση και είχε μια ανεξήγητη πίεση και έχαναν οι παίκτες τη συγκέντρωσή τους. Τώρα που η ομάδα έχει σχεδόν εξασφαλισμένο το εισιτήριο για την Ευρώπη δεν θα έχουν καμιά πίεση και το παιχνίδι τους θα σταθεροποιηθεί ακόμη περισσότερο.

Στο τελευταίο ντέρμπι με την Ομόνοια η ΑΕΚ έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο δεν είχε καθόλου καλή απόδοση. Λίγο το χαμένο πέναλτι στην εκπνοή του πρώτου μέρους και λίγο η πίεση δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Ιμανόλ Ιδιάκεθ να αγωνιστούν όπως ήθελαν. Η ουσία είναι μία. Οι «κιτρινοπράσινοι» πέτυχαν μια σπουδαίας σημασίας νίκη και παραμένουν ζωντανοί στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Εκτός Λαμπάν και Τρισκόφσκι
Στον επόμενο τελικό με τον Απόλλωνα την ερχόμενη Κυριακή στην «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ» ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ δεν θα μπορεί να υπολογίζει στους Τρισκόφσκι και Λαμπάν. Για τον Σκοπιανό διεθνή θα είναι η τελευταία αγωνιστική που θα απουσιάζει και θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ στην όγδοη αγωνιστική.

Μαζί του θα επιστρέψει και ο Λαμπάν που συμπλήρωσε δύο κίτρινες κάρτες στο τελευταίο ντέρμπι με την Ομόνοια. Επιστρέφει από τιμωρία ο Χέφελ, αλλά στη διάθεση του Βάσκου τεχνικού θα είναι και ο Γκαρίδο, ο οποίος δεν ήταν στην αποστολή στον αγώνα με την Ομόνοια λόγω του ότι η σύζυγός του μεταφέρθηκε εσπευσμένα τα ξημερώματα σε κλινική για να γεννήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα