Η Άγκυρα απειλεί να κλείσει το Ιντζιρλίκ για τις ΗΠΑ

Τη βάση Ίντζιρλικ στα Άδανα της Τουρκίας απειλεί να κλείσει για τα αμερικανικά αεροσκάφη η Άγκυρα, μέσω του συμβούλου του Τούρκου Προέδρου Σερέλ Μαλκότς, ο οποίος είπε ότι οι ΗΠΑ είναι στο πλευρό των τρομοκρατών.

Σε δηλώσεις του. ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου είπε ότι τα μέτρα που μπορεί να ληφθούν εναντίον των ΗΠΑ, οι οποίες δεν βλέπουν το PYD/YPG ως τρομοκρατική οργάνωση, ενδεχομένως να είναι κλείσιμο της βάσης Ίντσιρλικ

για τα αμερικανικά αεροσκάφη.

"Λαμβάνονται μέτρα εναντίον εκείνων οι οποίοι, ενώ θα έπρεπε να είναι φίλοι, συμπεριφέρονται ως εχθροί. Όχι μόνο εναντίον των ΗΠΑ, λαμβάνονται μέτρα εναντίον όποιων δρουν εναντίον της Τουρκίας. Αυτό δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στη βάση Ιντζιρλίκ. Η Τουρκία έχει πολλές επιλογές. Οι ΗΠΑ κινούνται εναντίον της Τουρκίας μαζί με τη Ρωσία. Υπάρχει εξήγηση γι αυτό; Η Τουρκία έχει δίκιο και θα εξηγήσει το δίκιο της σε όλο τον κόσμο", είπε ο Σερέλ Μαλκότς.

Ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι βρίσκεται στο πλευρό της τρομοκρατίας. "Είναι στο ίδιο κρεβάτι μαζί με τους σκορπιούς και τα φίδια. Να δούμε πώς θα βγει από εκείνο το κρεβάτι", είπε ο κ.Μαλκότς. Ανέφερε πως όσο και να τα βρουν ΗΠΑ και Ρωσία μεταξύ τους σε αυτή την περιοχή δεν θα μείνει ούτε η μια ούτε η άλλη για πολύ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα