Η ΑΕΖ έκανε πάλι το θαύμα της!

Η νεοφώτιστη άγγιξε και τη νίκη, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις από την προβληματική Ανόρθωση

ΑΝΟΡΘΩΣΗ 2
71΄ Ράγιος, 90΄+3΄ Καλντερόν

ΑΕΖ 2
48΄ Πάγκαλος, 89΄ Φελισιέν

Η ΑΕΖ έκανε πάλι το θαύμα της: Μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Εθνικού, χθες απέσπασε ισοπαλία 2-2 από την Ανόρθωση στο «Α. Παπαδόπουλος», ενώ θα μπορούσε και να κέρδιζε αφού προηγήθηκε στο τέλος. Για την Ανόρθωση το αποτέλεσμα είναι οδυνηρό, αφού έχασε δυο βαθμούς από τη νεοφώτιστη και δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στη νίκη επί του Άρη. Δυο φορές προηγήθηκε η

ΑΕΖ με Πάγκαλο και Φελισιέν, αλλά η Ανόρθωση ισοφάρισε με Ράγιος και Καλντερόν.

Ο Αντόνιο Πούτσιε παρέταξε την Ανόρθωση χωρίς κανένα Κύπριο στην αρχική ενδεκάδα, αφού ο Οικονομίδης που ήταν βασικός με τον Άρη έμεινε στον πάγκο και τη θέση του πήρε ο Πελέ στη μεσαία γραμμή. Ακόμη, στον πάγκο έμεινε και ο Καμπρέρα που είχε μπει αλλαγή και χάρισε τη νίκη στο «Τσίρειο» και προτιμήθηκε πάλι ο Γκονσάλβες.

Το ξεκίνημα

Από την αρχή έγινε το αναμενόμενο, δηλαδή η Ανόρθωση κρατούσε μπάλα και προσπαθούσε να διασπάσει τον αμυντικό κλοιό που έστησε η ΑΕΖ, η οποία με πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη έκλεινε χώρους προς την περιοχή του Ταουντούλ.

Όταν είχε την ευκαιρία έβγαινε στην αντεπίθεση και ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη με τον Πάγκαλο (3΄).

Σταδιακά η «Κυρία» άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς και να φτιάχνει τις προϋποθέσεις για το γκολ. Κάτι της έλειπε όμως στην τελική πάσα. Κέρδισε αρκετά κόρνερ και φάουλ, όμως είχε αδυναμία στις στατικές φάσεις με αποτέλεσμα να μην τα εκμεταλλεύεται.

Προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Καλό η γηπεδούχος, ψάχνοντάς τον με μακρινές μπαλιές, ο Πούτσιε έδωσε οδηγίες κι άλλαξαν πλευρά οι ακραίοι επιθετικοί σε μια προσπάθεια να αλλάξει κάτι, αλλά γενικά δεν άλλαξαν πολλά, η Ανόρθωση είχε «κενά» διαστήματα στην επίθεση, δεν είχε ρυθμό, ούτε καλή παρουσία στο δημιουργικό κομμάτι και έτσι πήγε στα αποδυτήρια χωρίς να σκοράρει.

Γκολ από τα αποδυτήρια η ΑΕΖ

Με γκολ από τα αποδυτήρια μπήκε η ΑΕΖ στο β΄ 45λεπτο βάζοντας πολύ δύσκολα στην Ανόρθωση, η οποία δέχθηκε το τέρμα από τραγικά λάθη στην άμυνα. Τα εκμεταλλεύτηκε ο Πάγκαλος που έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι πήραν θάρρος με το γκολ που πέτυχαν και πίστεψαν περισσότερο.

Ο Πούτσιε έκανε γρήγορα δυο αλλαγές βάζοντας Καμπρέρα και Σεού, ο οποίος έκανε δυο προπονήσεις και πραγματοποίησε ντεμπούτο. Το παιχνίδι πήρε «φωτιά» με γρήγορο ρυθμό καθώς η γηπεδούχος βιαζόταν και έριξε πιο πολλούς παίκτες μπροστά για τη γρήγορη ισοφάριση.

Εξάσκησε έντονη πίεση, γυρόφερνε με το γκολ, αλλά το παιχνίδι της απέναντι στη μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν προβλεπτό και σχετικά αργό με αποτέλεσμα η ΑΕΖ να κρατά.

Γκολ ποίημα από Ράγιος και 1-1

Χρειάστηκε μια εξαιρετικής ομορφιάς ενέργεια του Ράγιος, ο οποίος στην κίνηση έπιασε ψηλοκρεμαστό σουτ στο 71΄ και νίκησε τον Ταουντούλ. Ήταν το πρώτο τέρμα του Ισπανού που έφερε τη σφραγίδα της ποιότητάς του.

Πλέον το ερώτημα ήταν αν η ομάδα της Αμμοχώστου θα έκανε την ολική ανατροπή, όπως στον προηγούμενο αγώνα με τον Άρη.

Η ΑΕΖ που δεχόταν πίεση άρχισε να «παίζει» με τον χρόνο κάνοντας καθυστερήσεις και σε κάθε πέσιμο παίκτη της είχαμε διακοπή στο παιχνίδι για 1-2 λεπτά.

Μ' αυτά και μ' αυτά η Ανόρθωση δεν βρήκε πάλι ρυθμό, οι επιθέσεις της ήταν «αναιμικές» με σέντρες-γιουρούσια ως επί το πλείστον.

Δραματικό τέλος

Τα τελευταία λεπτά είχαμε όλο το δράμα στο παιχνίδι. Η ΑΕΖ εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα που άφησε η Ανόρθωση και στο 89΄ με τον Φελισιέν πήρε ξανά προβάδισμα. Προ του φάσματος της ήττας, η Ανόρθωση γλίτωσε τα χειρότερα στο 90΄+1΄ ισοφαρίζοντας με τον Καλντερόν.

Αποτέλεσμα που ασφαλώς δεν την ικανοποιεί. Πλήρωσε όμως τα λάθη της στην άμυνα και το γεγονός ότι σπατάλησε ένα ημίχρονο. Η ΑΕΖ, πάλεψε με τα όπλα της και πήρε παλικαρίσιο βαθμό. Είχε για κορυφαίους τους Ταουντούλ, Ανδρέου και Πάγκαλο.

Από την Ανόρθωση διασώθηκαν οι Ράγιος και Καρλίτος.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

3΄ Επικίνδυνη σέντρα του Σάσι, ο Πάγκαλος «τσίμπησε» την μπάλα, αλλά δεν της έδωσε πορεία προς την εστία.

14΄ Ο Γκονσάλβες έκανε κακό κοντρόλ όταν δέχθηκε ασίστ από τον Ράγιος.

23΄ Σέντρα από τον Πελέ, ο Κολούνγκα οριζοντιώθηκε με το έδαφος πιάνοντας άστοχη όμως κεφαλιά.

29΄ Από μπαλιά του Ταουντούλ ο Πιτταράς βρέθηκε μόνος, αλλά δεν έκανε κοντρόλ και χάθηκε η ευκαιρία.

33΄ Αντεπίθεση της ΑΕΖ και μακρινό σουτ του Ντο Σάντος που δεν ανησύχησε όμως τον Κόπριβετς.

38΄ Σουτ του Γκονσάλβες, έδιωξε κόρνερ ο τερματοφύλακας.

44΄ Από φάουλ του Ράγιος ο Ταουντούλ έχασε στην έξοδο την μπάλα, αλλά ο Αγκιλάρ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

0-1, 48΄ Ο Γκιγιέρμε γύρισε στον Αγκιλάρ που καθυστέρησε να διώξει και ο Πάγκαλος έβαλε την προβολή, αιφνιδιάζοντας τον Κόπριβετς.

50΄ Από καλή θέση στην περιοχή ο Πάγκαλος έκανε σουτ άουτ.

59΄ Πάσα του Καρλίτος στον Καμπρέρα που έκανε φαλτσαριστό σουτ έξω.

62΄ Σέντρα του Γκάμπριελ και κεφαλιά του Καρλίτος έξω.

70΄ Σουτ του Ράγιος αποκρούει ασταθώς ο Ταουντούλ και νέο σουτ του Βίκτορ σώζει ο κίπερ της ΑΕΖ.

71΄ 1-1, Ο Ράγιος με εκπληκτικό σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

86΄ σουτ του Καρλίτος έσωσε ο Ταουντούλ.

89΄ 1-2, Αντεπίθεση της ΑΕΖ βρήκε ανοικτή την άμυνα και ο Φελισιέν με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Κόπριβετς.

90΄+1΄ 2-2, Σέντρα του Γκάμπριελ και γυριστή κεφαλιά του Καλντερόν έφερε το ματς στα ίσα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νικόλας Νεοκλέους
ΒΟΗΘΟΙ: Μ. Δημητριάδης - Μ. Καλογήρου
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καρλίτος, Γκάμπριελ /Σάσι, Μαμμίδης, Κατσής, Ανδρέου, Φελισιέν
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Καλντερόν, Αγκιλάρ, Γκιγιέρμε (85΄ Ρίος), Πελέ (54΄ Σεού), Βίκτορ, Ράγιος, Γκονσάλβες (54΄ Καμπρέρα), Καρλίτος, Κολούνγκα

ΑΕΖ: Ταουντούλ, Κατσής, Σακελλαρίου, Οζίας, Μαμμίδης, Αουρέλιο, Φελισιέν, Ντο Σάντος (72΄ Σιμονζί), Σάσι, Πάγκαλος (85΄ Φράνκο), Πιτταράς (63΄Ανδρέου)

Keywords
Τυχαία Θέματα