Η ΑΕΚ δίνει την πρώτη της μάχη στην φάση των «16»

Κόντρα στην Φράπορτ Σκάιλαϊνερς θα αγωνιστεί σήμερα , η Πετρολίνα ΑΕΚ για την φάση των «16» του FIBA Europe Cup. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Κύπρου, και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της Κυπριακής

Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Η ομάδα της Λάρνακας έγραψε ιστορία φέτος με την Ευρωπαϊκή της παρουσία, κερδίζοντας δύο φορές την πρόκριση από τους δύο ομίλους που συμμετείχε, και ενώ απέναντι της είχε αρκετά δυνατές ομάδες με μεγάλους προϋπολογισμούς.

Η Σκάιλαϊνερς είναι μία αρκετά δυνατή ομάδα, η οποία είναι αήττητη μέχρι στιγμής στην Ευρώπη, μετρώντας 12 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η μοναδική ομάδα στον θεσμό του FIBA Europe Cup που δεν γνώρισε την ήττα μέχρι στιγμής.

Όσο αφορά την πορεία της στο γερμανικό πρωτάθλημα, η Σκάιλαϊνερς βρίσκεται αυτή την στιγμή στην 6η θέση μετρώντας 15 νίκες και 6 ήττες. Στο τελευταίο της παιχνίδι στην Γερμανία η Σκάιλαϊνερς ηττήθηκε εκτός έδρας από την Ριέσεν Λουντβινσμπούργκ, η οποία είναι στην 4η θέση, με 74-70. Προπονητής της γερμανικής ομάδας είναι ο Γκόρντον Χέρμπερτ.

Ο επαναληπτικός της Λάρνακας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου και εάν χρειαστεί οι δύο ομάδες θα τα πουν και τρίτη φορά ξανά στην Γερμανία.

Η μέχρι τώρα πορεία της Σκάιλαϊνερς στο FIBA Europe Cup

Στην πρώτη φάση του FIBA Europe Cup η Σκάιλαϊνερς συμμετείχε στον 7ο όμιλο, όπου πέτυχε έξι νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου. Έπειτα κληρώθηκε και πάλι στον 7ο όμιλο, της φάσης των «32» αυτή την φορά, συνεχίζοντας το εντυπωσιακό της σερί με ακόμα έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια! Έτσι η ομάδα της Γερμανίας κατέλαβε και πάλι την πρώτη θέση, με 12 βαθμούς και προκρίθηκε στην φάση των «16».

Ποια είναι η Σκάιλαϊνερς Φρανκφούρτης

Η Σκάιλαϊνερς, που πλέον ονομάζεται Φράπορτ Σκάιλαϊνερς λόγω διαφήμισης στο όνομα της, έχει ως έδρα την πόλη της Φρανκφούρτης στην Γερμανία. Ιδρύθηκε το 1999 και αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του Γερμανικού πρωταθλήματος. Τα χρώματα της είναι το μπλε, το λευκό και το πορτοκαλί ενώ αγωνίζεται στο Φράπορτ Αρένα με χωρητικότητα 5000 θεατών.

Η προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ στην Ευρώπη μετράει δύο κατακτήσεις τίτλων στην ιστορία της. Ένα Κύπελλο Γερμανίας το 2000 και ένα Πρωτάθλημα Γερμανίας το 2004. Στο περσινό EuroChallenge (η διοργάνωση που αντικαταστήθηκε από το FIBA Europe Cup φέτος) η Σκάιλαϊνερς τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Στον μικρό τελικό είχε ηττηθεί από την ρουμάνικη Ενέρτζια, που είχε ως προπονητή τον κύπριο Αντώνη Κωνσταντινίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα