Η Toyota αναδείχτηκε η πιο πολύτιμη μάρκα αυτοκινήτου!

Για μία ακόμα φορά, η Toyota επικράτησε ως η μάρκα με την υψηλότερη αξία, από το χώρο του αυτοκινήτου, στη λίστα BrandZ™ με τις 100 Πιο Πολύτιμες Παγκόσμιες Μάρκες 2015.

Με brand value 28,9 δισεκατομ. δολάρια (26,5 δισεκατομ. Ευρώ), παραμένει η πιο αναγνωρισμένη μάρκα αυτοκινήτου σύμφωνα με την κρίση των καταναλωτών. Η Lexus κατατάχθηκε 10η, μία θέση ψηλότερα από πέρσι, χάρη στην έμφαση που δόθηκε στην ποιότητα και στη διαφοροποίηση της ανανεωμένης γκάμας οχημάτων της.

Στα

δέκα χρόνια από το 2006 που η αναφορά BrandZ™ δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά, η Toyota έχει αναδειχθεί οκτώ φορές Νο.1 μάρκα από τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η λίστα BrandZ™ με τις 100 Πιο Πολύτιμες Παγκόσμιες Μάρκες του 2015 είναι η μοναδική του είδους που συνδυάζει μετρήσεις υπεραξίας μάρκας σύμφωνα με τις απαντήσεις δύο εκατομμυρίων και πλέον καταναλωτών σε όλο τον κόσμο για χιλιάδες παγκόσμιες μάρκες καταναλωτικών προϊόντων. Σύμφωνα με την έρευνα BrandZ™, η αντίληψη που έχουν οι καταναλωτές για μία μάρκα αποτελεί βασικό στοιχείο στον προσδιορισμό της αξίας της επειδή οι μάρκες είναι ένας συνδυασμός επιχειρηματικής απόδοσης, προϊοντικής γκάμας, θέσης και υπεροχής.

Αν και οι πωλήσεις αυτοκινήτων βελτιώθηκαν σε ορισμένες περιοχές, εν τούτοις παρέμειναν κάτω από τα επίπεδα προ-ύφεσης, επηρεάζοντας δυσμενώς τους συνολικούς δείκτες. Αντίθετα, οι παγκόσμιες πωλήσεις της Toyota Motor Corporation(1) το 2014 αυξήθηκαν κατά 2,5% στα 10,2 εκατομμύρια μονάδες, κάτι που συνέβαλε θετικά στην αποτίμηση της μάρκας στη φετινή αναφορά.

Σύμφωνα με την αναφορά, οι σύγχρονες κοινωνικές τάσεις αποτελούν πρόκληση για την ανάπτυξη της βιομηχανίας, η προϊοντική ποιότητα των αυτοκινητοβιομηχανιών έχει βελτιωθεί σημαντικά, ωστόσο είναι όλο και πιο δύσκολο να ξεχωρίσεις στην αγορά. Η Γενιά των Millennials, γνωστή και σαν Generation Y, ενδιαφέρεται λιγότερο για την ιδιοκτησία ενός αυτοκινήτου, ενώ η τεχνολογία συνδεμένου αυτοκινήτου μαζί με τις διαδικτυακές πωλήσεις οχημάτων φαίνεται ότι αποτελούν ‘αντικρουόμενες τάσεις’ που περιπλέκουν τις προσπάθειες ανάπτυξης μιας μάρκας.

Το 2014 ήταν η χρονιά που η Toyota λανσάρισε το παγκοσμίως πρώτο υδρογονοκίνητο sedan της αγοράς με την ονομασία Toyota Mirai, που ήδη διατίθεται στην Ιαπωνία και αναμένεται σε Ευρώπη και Αμερική αργότερα μέσα στη χρονιά.

Από το 1997 που η Toyota χάραξε νέους δρόμους με το πρώτο πλήρως υβριδικό όχημα μαζικής παραγωγής σε όλο τον κόσμο – το Toyota Prius – οι πωλήσεις υβριδικών μοντέλων Toyota και Lexusέχουν ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια παγκοσμίως. Οι Ευρωπαίοι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από μία γκάμα 15 υβριδικών μοντέλων Toyota και Lexus.
Η Lexus κατατάχθηκε 10η στη λίστα με τις 10 πολυτιμότερες μάρκες αυτοκινήτου με brand value 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια (3,9 δισεκατομμύρια Ευρώ).

Η αναφορά ‘Top 100 Most Valuable Global Brands’ της BrandZ™, που διεξάγεται για λογαριασμό τηςWPP από την Millward Brown Optimor, βασίζεται σε δημοσκόπηση περίπου δύο εκατομμυρίων καταναλωτών σε 30 και πλέον χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα