Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή της μαρίνας Πάφου

Σε απόφαση με την οποία ανοίγει ο δρόμος για υλοποίηση του μεγάλου έργου της μαρίνας Πάφου κατέληξε το Ανώτατο δικαστήριο. Έπειτα από νομικές διαδικασίες το Ανώτατο δικαστήριο έδωσε την δυνατότητα στην κοινοπραξία Poseidon Grand Marina of Paphos, να προχωρήσει με το συγκεκριμένο έργο.

To Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε την πρωτόδικη απόφαση και κατακύρωσε την προσφορά

στην κοινοπραξία Poseidon Grand Marina of Paphos, με την αιτιολογία ότι “ σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, οι διαγωνιζόμενοι όφειλαν να προσκομίσουν απόσπασμα ποινικού μητρώου ή ελλείψει αυτού ισοδύναμου εγγράφου που εκδίδεται από την αρμόδια δικαστική ή διοικητική Αρχή της χώρας για το κάθε νομικό πρόσωπο που αποτελούσε την κοινοπραξία”.

Ανακοινώνοντας την απόφαση του ο δικαστής Σ. Ναθαναήλ ανέφερε πως “ Οι εφεσίβλητοι, αυτά που προσκόμισαν ήταν πιστοποιητικά ποινικού μητρώου σχετικά με τους διευθυντές της κάθε εταιρείας που αποτελούσε την Κοινοπραξία, καθώς και ένορκες δηλώσεις εκ μέρους της κάθε εταιρείας που έδειχναν ότι είχαν λευκό ποινικό μητρώο”.

Θεωρούμε συνέχισε, ότι τα έγγραφα που προσκομίστηκαν δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που απαιτούντο από τους όρους του διαγωνισμού.

Με βάση τις πιο πάνω διαπιστώσεις μας, η πρωτόδικη απόφαση θα πρέπει να παραμεριστεί, χωρίς να απαιτείται ενασχόλησή μας με τα υπόλοιπα ζητήματα που τέθηκαν με την έφεση, συμπλήρωσε.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης χαρακτήρισε σημαντική την υλοποίηση της μαρίνας τόσο για τη Επαρχία αλλά και για την οικονομία της Κύπρου γενικότερα. Ειδικά – όπως σημείωσε- για την Επαρχία η δημιουργία μαρίνας” θα εμπλουτίσει το τουριστικό μας προϊόν, θα μπει η Πάφος στο χάρτη του ναυτικού τουρισμού , θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας , θα αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν, θα προσελκύσει επενδυτές και θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη”.

Δεσμεύτηκε πως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο θα υποστηρίξει την επιτυχούσα κοινοπραξία να προωθήσει και να υλοποιήσει το έργο το δυνατό συντομότερο .

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα