«Γλυκοκοιτάζουν» την κορυφή του κόσμου

Η πλήρης αγωνιστική «καθίζηση» της Αντζελίκ Κέρμπερ, η οποία πέρυσι τέλειωσε τη χρονιά στην κορυφή του κόσμου και φέτος πορεύθηκε από τη μια αποτυχία στην άλλη, όχι μόνο της έχει αφαιρέσει την «πρωτιά» στην παγκόσμια κατάταξη, αλλά την έχει ρίξει πλέον στην 6η θέση και με προοπτική να βρεθεί ακόμη πιο κάτω.

Από την άλλη μεριά, η Καρολίνα Πλίσκοβα, η οποία την διαδέχθηκε, όχι μόνο δεν εδραίωσε τη θέση της στο νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά το γεγονός ότι βρίσκεται ακόμη εκεί, δεν οφείλεται στην ίδια,

αλλά στην αποτυχία της Σιμόνα Χάλεπ να κατακτήσει ένα από τα δύο τουρνουά, στα οποία έφτασε έως τον τελικό.

Το Αμερικανικό όπεν ξεκίνησε και η κατάσταση στη λίστα των κορυφαίων αθλητριών του τένις είναι τόσο ρευστή, που όχι μόνο θα υπάρξουν γερές ανακατατάξεις στην κορυφαία δεκάδα, αλλά οκτώ τενίστριες διατηρούν πιθανότητες και διεκδικούν να βρεθούν στο νο 1, στο τέλος της διοργάνωσης και ανάλογα φυσικά με την εξέλιξή του. Το εκπληκτικό είναι πως μέσα στις οκτώ «υποψήφιες» δεν βρίσκεται η Κέρμπερ κι ας είναι το νο 6. Είναι όμως όλες οι άλλες από το νο 1 έως και το νο 9 και το γεγονός ότι διεκδικούν τα πάντα προμηνύει ένα συναρπαστικό τουρνουά.

Η Πλίσκοβα, για να διατηρηθεί στην κορυφή, πρέπει να κατακτήσει το τρόπαιο, αλλά δεν της αρκεί μόνο αυτό, καθώς θα πρέπει και η Χάλεπ (νο 2) να μην φτάσει στον τελικό. Αν η Πλίσκοβα αποκλειστεί σε κάποια φάση του όπεν, τότε η Χάλεπ γίνεται η επικρατέστερη για να ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα της στην κορυφή του κόσμου.

Ωστόσο και η νικήτρια του Γουίμπλεντον, Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, η οποία τώρα βρίσκεται στο νο 3, κυνηγάει σχεδόν με τις ίδιες αξιώσεις την κορυφή και, αν καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο, τότε θα βρεθεί αυτή στην υψηλότερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Με την κατάκτηση του τροπαίου και με αποκλεισμό πριν τον τελικό των Πλίσκοβα, Χάλεπ και Μουγκουρούθα, ελπίδες για την κορυφή έχει και η Ελίνα Σβιτόλινα (νο 4), ενώ η «μάχη» είναι τόσο ανοιχτή, που υπό προϋποθέσεις στην εξέλιξη του τουρνουά και με έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων (πρόωροι αποκλεισμοί, αποτυχία της Χάλεπ να φτάσει τελικό ή των Πλίσκοβα, Μουγκουρούθα, Σβιτόλινα να κατακτήσουν τον τίτλο) «κυνηγούν» το νο 1 με την κατάκτηση του τροπαίου και οι Κάρολιν Βοζνιάσκι (νο 5), Τζοάνα Κόντα (νο 7), Σβετλάνα Κουζνέτσοβα (νο 8), ακόμη και η Βένους Γουίλιαμς (νο 9).

Από όλες αυτές, οι Βοζνιάσκι και Γουίλιαμς είναι οι μόνες που έχουν ξαναβρεθεί στην καριέρα τους στο νο 1 του κόσμου.

Και στους άνδρες θα γίνει «μάχη», όχι μόνο για το τρόπαιο, αλλά και για το νο 1 του κόσμου, μόνο που εδώ οι «μνηστήρες» είναι δύο, οι γνωστοί και... συνήθεις ύποπτοι Ράφαελ Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ. Ο Άντι Μάρεϊ, ο οποίος έχασε την κορυφή την περασμένη εβδομάδα, θα πέσει και από την 2η θέση, αφού δεν θα αγωνιστεί στο Αμερικανικό όπεν, ενώ οι Σταν Βαβρίνκα (νο 4) και Νόβακ Τζόκοβιτς (νο 5), που επίσης δεν θα αγωνιστούν, βρίσκονται πλέον αρκετά μακριά από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Έτσι, ο Ναδάλ, ο οποίος μετά από τρία χρόνια ξανανέβηκε στο νο 1, και ο Φέντερερ, που έχει ανέβει στο νο 3, θα δώσουν τη «μάχη», όχι μόνο για την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά και για την κατάκτηση της κορυφής στην παγκόσμια κατάταξη.

Η κλήρωση τα έφερε έτσι και οι δυό τους, αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο και προχωρήσουν στο τουρνουά, θα συναντηθούν στα ημιτελικά. Κοινώς, αυτός ο ημιτελικός θα κρίνει τα πάντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα