Γιούνκερ: Πιο ισχυρή και δημοκρατική Ευρώπη για το 2025

Ο άνεμος επέστρεψε στα πανιά της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οφείλουμε να τον εκμεταλλευθούμε. Ενα παράθυρο ευκαιρίας έχει ανοίξει σήμερα, δέκα χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης, και δεν θα μείνει ανοικτό για πάντα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την ομιλία του από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρουσιάζοντας το όραμά του για την αναγέννηση της Ενωσης.

Πρόσθεσε δε ότι «Είναι τώρα η ώρα να οικοδομήσουμε μία περισσότερη ενωμένη, περισσότερο ισχυρή και περισσσότερο δημοκρατική Ευρώπη για το 2025».

«Σοκαρισμένος» από το σκάνδαλο της παραποίησης
των τιμών των εκπομπών ρύπων από την αυτοκινητοβιομηχανία, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ διατυπώνοντας την απαίτηση για καθαρά αυτοκίνητα στο μέλλον.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση σχεδιάζει μία ευρωπαϊκή βιομηχανική στρατηγική που θα αποτελέσει εγγύηση για ανταγωνιστικές βιομηχανίες, είπε.

Γιούνκερ: Η ΕΕ σχεδιάζει να θεσπιστεί λεπτομερής έλεγχος των ξένων επενδύσεων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ξεκινήσει εμπορικές συνομιλίες με την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι η ΕΕ θα πρέπει να ολοκληρώσει τις νέες εμπορικές συμφωνίες έως το 2019.

H ΕΕ, σχεδιάζει να θεσπιστεί λεπτομερής έλεγχος για τις ξένες επενδύσεις σε στρατηγικής σημασίας τομείς και επιχειρήσεις της ΕΕ, δήλωσε ο Γιούνκερ κατά την ομιλία του από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρουσιάζοντας το όραμά του για την αναγέννηση της Ένωσης.

Η ευρωζώνη χρειάζεται το δικό της υπουργό Οικονομικών, ο οποίος να μπορεί να χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία της ΕΕ και θα πρέπει να έχει θέση αντιπροέδρου στην Κομισιόν και προέδρου στο Eurogroup, δήλωσε ο Γιούνκερ. Δεν χρειάζεται δικό της κοινοβούλιο ούτε ξεχωριστό προϋπολογισμό, πρόσθεσε ο Γιούνκερ.

Γιούνκερ: Η ευρωζώνη χρειάζεται δικό της υπουργό Οικονομικών

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα πρέπει σταδιακά να γίνει το ευρωπαϊκό "ΔΝΤ", η Κομισιόν θα καταθέσει τις προτάσεις της τον Δεκέμβριο, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η ευρωζώνη χρειάζεται το δικό της υπουργό Οικονομικών, ο οποίος να μπορεί να χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία της ΕΕ και θα πρέπει να έχει θέση αντιπροέδρου στην Κομισιόν και προέδρου στο Eurogroup, δήλωσε ο Γιούνκερ.

Η ευρωζώνη δεν χρειάζεται δικό της κοινοβούλιο ούτε ξεχωριστό προϋπολογισμό, πρόσθεσε ο Γιούνκερ.

Δείτε ακόμη: Live η ομιλία του Γιούνκερ για την αναγέννηση της Ευρώπης

Keywords
Τυχαία Θέματα