Γιόρτασε με τεσσάρα

Εκμεταλλεύθηκε πλήρως την αριθμητική του υπεροχή και μείωσε εκ νέου στο -2 από την κορυφή

ΑΠΟΕΛ 4
13’, 56’ Π. Σωτηρίου, 73' Αλωνεύτης, Μπρεσάν 90’
ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ 1
36’ Πόλιανετς

Μπορεί να μην έφτασε σε ψηλά στάνταρ απόδοσης, όμως ο ΑΠΟΕΛ πήρε το ζητούμενο απέναντι στην Καρμιώτισα. Οι «γαλαζοκίτρινοι» στην επιστροφή τους στις εγχώριες διοργανώσεις και στους εορτασμούς για τα 90 χρόνια, κέρδισαν 4-1 τους νεοφώτιστους, έφτασαν στους 26 βαθμούς και μείωσαν εκ νέου στους δύο βαθμούς τη διαφορά τους από την

κορυφή.

Σκούρα τα βρήκαν στο πρώτο μέρος, στην επανάληψη όμως το γρήγορο γκολ του Σωτηρίου και η αποβολή του Αντάμοβιτς έγειραν την πλάστιγγά στην πλευρά του ΑΠΟΕΛ. Δύο γκολ πέτυχε ο διεθνής φορ που έφτασε στα επτά, παρθενικά τέρματα για τους Αλωνεύτη και Μπρεσάν, που τα πανηγύρισαν με την ψυχή τους.

Η Καρμιώτισσα κοίταξε στα μάτια τον αντίπαλό της, που κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, ενώ θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Στην επανάληψη η γρήγορη αποβολή της στοίχισε, αφού είχε τα ψυχικά αποθέματα να συνεχίσει, με αποτέλεσμα να μείνει στους 11 βαθμούς.

Ανοικτό παιχνίδι
Ο ΑΠΟΕΛ είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορεί να φανεί ιδιαίτερα απειλητικός μπροστά στην εστία της Καρμιώτισσας. Μάλιστα, το γκολ (13’) προήλθε από λάθος του Ταραλίδη, ο Πιέρος Σωτηρίου ήταν στη σωστή θέση και σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Ντραγκόγεβιτς.

Θα έλεγε κανείς ότι το γρήγορο γκολ θα απλούστευε τα πράγματα για την ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν, που συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να δημιουργεί ευκαιρίες, όμως υστερούσε στην τελική πάσα. Αντίθετα, η Καρμιώτισσα που δεν κλείστηκε πίσω, πίεζε ψηλά και όποτε της δινόταν η ευκαιρία δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Βάτερμαν.

Όπως στο 20’ με τον Όρντος να κάνει το σουτ από ευνοϊκή θέση και τον Βάτερμαν να αποκρούει. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όμως ο Πιέρος Σωτηρίου έστειλε την μπάλα έξω στο τετ-α-τετ με τον Ντραγκόγεβιτς.

Ακολούθησε νέα ευκαιρία για την Καρμιώτισσα και πάλι με τον Όρντος (26’), όμως και πάλι ο Ολλανδός τερματοφύλακας ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Πιέρος Σωτηρίου έκανε ο σουτ και την μπάλα να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι επικίνδυνοι και στο 36’ έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Ο Αντάμοβιτς έδωσε στον Πόλιανετς μέσα στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Βάτερμαν. Πάντως, η φάση ξεκίνησε από χέρι του Αρότσα στη μεσαία γραμμή.
Στις καθυστερήσεις του α’ μέρους ο Σάλιακα έκανε το μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ, με τον Βάτερμαν να αποκρούει δύσκολα.

Η πίεση έφερε καρπούς
Πιο επιθετικά μπήκε στην επανάληψη ο ΑΠΟΕΛ, που έβαλε αρκετή πίεση στον αντίπαλο από την αρχή. Στο 52’ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Εφραίμ από τον Βοσκανιάν, με τον κ. Τράττο λανθασμένα να υποδεικνύει να συνεχιστεί ο αγώνας. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Πιέρος Σωτηρίου έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του με καρφωτή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Ήταν το δεύτερο προσωπικό γκολ στο παιχνίδι, με το οποίο έφτασε συνολικά στα επτά. Ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να κρατά μπάλα, όμως η υπεροχή του ήταν φλύαρη, ενώ η Καρμιώτισσα επηρεάστηκε από την αποβολή του Αντάμοβιτς, μένοντας με παίκτη λιγότερο.

Στο 73’ οι «γαλαζοκίτρινοι» πέτυχαν και τρίτο γκολ, σφραγίζοντας τους τρεις βαθμούς, με τον Αλωνεύτη να πετυχαίνει το πρώτο του φετινό γκολ και να το πανηγυρίζει δεόντως. Ο Μοράις έκανε τη σέντρα και ο διεθνής μεσοεπιθετικός με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Ντραγκόγεβιτς.

Ήταν λογικό μετά το τρίτο γκολ, οι «γαλαζοκίτρινοι» να κάνουν συντήρηση δυνάμεων, με τον Αλωνεύτη να χάνει σπουδαία ευκαιρία στο 79’. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μπρεσάν στην εκπνοή του αγώνα.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
5' Κάθετη πάσα του Βινίσιους στον Σωτηρίου, πρόλαβε ο Νταγκόγεβιτς και έδιωξε.
11’ Λάθος συνεννόηση από Καρλάο και Αστίθ, ο Όρντος έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
13’ Λανθασμένη απομάκρυνση της μπάλας από τον Ταραλίδη, ο Πιέρος Σωτηρίου στη σωστή θέση με πλασέ ανοίγει το σκορ σε κενή εστία.
19’ Πρόβλημα με τον Μπερτόλιο (μυϊκός τραυματισμός), στη θέση του ο Μπρεσάν.
20’ Μέσα από την περιοχή ο Όρντος κάνει το σουτ, ο Βάτερμαν σε ετοιμότητα απέκρουσε.
24’ Εξαιρετική πάσα του Γιαννιώτα στον Πιέρο Σωτηρίου, ο οποίος στο τετ-α-τετ με τον Ντραγκόγεβιτς έστειλε την μπάλα έξω.
26’ Σουτ από τον Όρντος μέσα στην περιοχή, απομάκρυνε ο Βάτερμαν.
27’ Σουτ από τον Σωτηρίου από το ύψος της περιοχής, η μπάλα στο κάθετο δοκάρι.
36’ Η Καρμιώτισσα φέρνει το παιχνίδι στα ίσα με τον Πόλιανετς, ο οποίος νίκησε τον Βάτερμαν που βρέθηκε απέναντί του. Στην αρχή της φάσης υπήρξε χέρι του Αρότσα στη μεσαία γραμμή.
45’ Μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Σάλιακα, δύσκολα ο Βάτερμαν.
52' Ο Βοσκανιάν ανατρέπει τον Εφραίμ μέσα στην περιοχή, ο κ. Τράττος υποδεικνύει να συνεχιστεί ο αγώνας.
56’ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπρεσάν, ο Πιέρος Σωτηρίου με καρφωτή κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίκτυα (2-1).
57’ Δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή του Αντάμοβιτς για φάουλ στον Μοράις.
73’ Ο Μοράις κάνει τη σέντρα, ο Αλωνεύτης με προβολή στέλνει την μπάλα στα δίκτυα, σημειώνοντας το πρώτο του φετινό γκολ.
79’ Ο Μιλάνοφ έκανε τη γύρισμα στην περιοχή, ο Αλωνεύτης δεν βρήκε καλά την μπάλα, με αποτέλεσμα να φύγει έξω.
83’ Λανθασμένη υπόδειξη οφ-σάιντ στον Πιέρο Σωτηρίου, απόφαση που στέρησε στον διεθνή φορ το χατ τρικ.
87’ Μακρινό σουτ από τον Μιλάνοφ, η μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
90’ Ο Σωτηρίου δεν μπορεί να νικήσει τον Ντραγκόγεβιτς, στην εξέλιξη της φάσης ο Μπρεσάν από κοντά κάνει το 4-1.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ…
*Με την επετειακή εμφάνιση των 90 χρόνων (μαύρη στολή, με χρυσές λεπτομέρειες) αγωνίστηκε χθες ο ΑΠΟΕΛ.
* O Τόμας Κρίστιανσεν πραγματοποίησε τρεις αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ. Mπρεσάν, Βάντερ, Λάγο έμειναν εκτός και τη θέση τους πήραν οι Αλεξάνδρου, Μπερτόλιο και Γιαννιώτας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τράττου Λεόντιος
ΒΟΗΘΟΙ: Ανδρέου Π. Ανδρέας, Χρίστου Ε. Χρίστος, Αθανασίου Νικόλας (4ος)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Λοΐζου Μιχάλης

Κρίστιανσεν: «Κυριαρχήσαμε στην επανάληψη»
Ικανοποιημένος, που η ομάδα του ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις της πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος, παρουσιάστηκε ο Τόμας Κρίστιανσεν. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη νίκη μετά από μια ξεχωριστή εβδομάδα κατά την οποία είχαμε πολύ σημαντικές υποχρεώσεις. Είναι σημαντική νίκη που έρχεται και ολοκληρώνει μια αγωνιστική υποχρέωση, αφού θα έχουμε τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Είμαι χαρούμενος που κλείσαμε ευχάριστα τις υποχρεώσεις μας. Στο πρώτο ημίχρονο προηγηθήκαμε και πιστεύω πως μετά το 1-0 η ομάδα έδειξε μια εικόνα χαλάρωσης. Ήρθε η ισοφάριση σε μια φάση που πιθανό να υπήρξε χέρι από τον παίκτη της Καρμιώτισσας, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πιο σοβαρά και από εκεί και πέρα κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι και πήραμε μια δίκαιη νίκη. Καλή συνέχεια στην Καρμιώτισσα, ευχόμαστε να μην είναι κάτι σοβαρό και να βοηθήσουν στη συνέχεια».

Λιάσος Λουκά: «Συγχαρητήρια στον ΑΠΟΕΛ, που κάνει το κυπριακό ποδόσφαιρο περήφανο. Είναι άξιο θαυμασμού. Άξιοι θαυμασμού είναι και οι παίκτες μου, που μέχρι το σημείο της κόκκινης κάρτα στάθηκαν πολύ καλά. Αν ήταν για τον αντίπαλο θα ήταν διαφορετικά τα δεδομένα. Παίζουμε ορθόδοξο ποδόσφαιρο, δημιουργούμε ευκαιρίες και αυτή η ομάδα αξίζει πάρα πολλά. Προσπαθούμε σε κάθε έδρα να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα