«Γιόχαν Κρόιφ (Άμστερνταμ) Αρένα»!

Σκέψεις για μετονομασία του γηπέδου του Άγιαξ από Άμστερνταμ Αρένα σε «Γιόχαν Κρόιφ» Αρένα, προς τιμήν του Ιπτάμενου Ολλανδού, που έφυγε χθες από την ζωή σε ηλικία 68 ετών.

Πρόκειται, σίγουρα, για μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες στην ιστορία του Άγιαξ. Ο Γιόχαν Κρόιφ, υπέγραψε τις πιο μεγάλες στιγμές στην ιστορία του ολλανδικού συλλόγου, οδηγώντας τον, τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, σε πολύ μεγάλες επιτυχίες.

Έτσι, οι ιθύνοντες του Αίαντα, αλλά και οι οπαδοί, ψάχνουν τον ιδανικό

τρόπο να τιμήσουν την μνήμη του «Ιπτάμενου Ολλανδού» που άφησε χθες την τελευταία του πνοή μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Μία από τις ιδέες που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η μετονομασία του γηπέδου του Άγιαξ, της Άμστερνταμ Αρένα, σε «Γιόχαν Κρόιφ».

Ο πρόεδρος της Ολλανδικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Μίχαελ Φαν Πράαγκ, δήλωσε ότι «Περιμένω εναγωνίως την στιγμή που θα μετονομάσουμε το γήπεδο μας σε Γιόχαν Κρόιφ Αρένα. Είναι η καλύτερη τιμή που μπορούμε να του κάνουμε».

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Άγιαξ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έντβιν Φαν Ντερ Σάαρ, σημείωσε ότι «Αυτή την στιγμή οι σκέψεις μας είναι με την γυναίκα του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του. Σύντομα θα συζητήσουμε το πως θα τιμήσουμε την μνήμη του«.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής είναι προγραμματισμένο να γίνει στο Άμστερνταμ, φιλικό ανάμεσα στους «οράνιε» και στην Γαλλία. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια, και θα κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Κρόιφ στο 14ο λεπτό, μιας και αυτό ήταν το νούμερο της φανέλας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα