Γιλντιρίμ: Πρέπει να δοθεί τέλος στην αδικία κατά των Τ/κ

"Χρόνια πολλά" για την 33η επέτειο ίδρυσης του ψευδοκράτους ευχήθηκε σήμερα από το βήμα της τουρκικής βουλής ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε για άλλη μια φορά ότι η Τουρκία θα είναι πάντα στο πλευρό της Κύπρου και θα συνεχίσει να συμβάλλει στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική εξέλιξή της με κάθε τρόπο.

«Οι συνομιλίες στην Κύπρο συνεχίζονται

αυτές τις ημέρες. Ο σκοπός τους είναι να δοθεί τέλος στις αδικίες που συνεχίζονται εδώ και χρόνια στο νησί. Η ε/κ πλευρά εκπροσωπεί όλο το νησί και στην ΤΔΒΚ εφαρμόζεται εμπάργκο. Ο σκοπός των διαπραγματεύσεων είναι να μπει τέλος σε αυτή την αδικία. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα (των συνομιλιών), δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή ποτέ μα ποτέ μία λύση η οποία δεν θα αποδίδει πίσω τα δικαιώματα στους Κύπριους αδελφούς μας ή που θα βλάπτει τα δικαιώματα εκπροσώπησής τους. Επιθυμούμε μία λύση που θα περιλαμβάνει εκ περιτροπής προεδρία στην Κύπρο και δίκαιο διαμοιρασμό. Προκειμένου η Κύπρος να μη βιώσει για άλλη μια φορά τα γεγονότα του παρελθόντος, πρέπει να συνεχιστούν οι αποτελεσματικές εγγυήσεις της Τουρκίας. Εκείνοι που φέρνουν διαφορετικές εναλλακτικές, ας μην έχουν αυταπάτες. Ελπίζουμε αυτές οι συνομιλίες να αφήσουν ικανοποιημένες και τις δύο πλευρές και να φτάσουν σε κάποιο αποτέλεσμα», είπε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός στη Μόσχα

Νέα εξέλιξη στις ρωσο-τουρκικές σχέσεις. Όπως ανακοινώθηκε -πριν από λίγο- ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, θα ταξιδέψει στη Μόσχα στις 5-6 Δεκεμβρίου και θα έχει εκεί συνομιλίες με το Ρώσο ομόλογό του, Μεντβέντεφ, ενώ αναμένει ραντεβού και με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Başbakan Yıldırım, AK Parti Grup Toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. pic.twitter.com/QvzxewoSOe

— T.C. Başbakanlık (@TC_Basbakan) November 15, 2016

"Kıbrıslı kardeşlerimizin adil temsil haklarına zarar verecek hiçbir çözüm asla ve asla kabul edilemez."

— T.C. Başbakanlık (@TC_Basbakan) November 15, 2016

"Kıbrıs'ta iki taraflın dönüşümlü başkanlığı içeren, adil paylaşımlı bir çözümü arzu ediyoruz."

— T.C. Başbakanlık (@TC_Basbakan) November 15, 2016

"Kıbrıs'ta geçmişte yaşanan olayların bir daha yaşanmaması için Türkiye'nin etkin garantisi devam etmelidir."

— T.C. Başbakanlık (@TC_Basbakan) November 15, 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα