Έντονο το κλίμα στις τάξεις των Συμβασιούχων Οπλιτών

Έντονες είναι οι ανησυχίες τις οποίες εκφράζουν οι Συμβασιούχοι Οπλίτες σε σχέση με τον αριθμό των υπηρεσιών τους, αλλά και την απαλλαγή την επόμενη ημέρα υπηρεσίας. Πολλοί από αυτούς είναι φοιτητές και ανησυχούν για τα προγράμματα σπουδών τους.

Σωρεία παραπόνων έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με το ζήτημα που αφορά στις υπηρεσίες των συμβασιούχων οπλιτών αλλά και της πολυσυζητημένης

απαλλαγής τους, την επομένη νυχτερινής υπηρεσίας. Τα παράπονα αναφέρονται σε έγγραφο το οποίο θεωρούν ως επίσημο έγγραφο από το Υπουργείο Άμυνας προς τις μονάδες, το οποίο αναφέρει ότι οι οπλίτες θα εκτελούν 8 νυχτερινές υπηρεσίες και ότι την επόμενη ημέρα δεν θα δικαιούνται απαλλαγή για ξεκούραση.

Πηγές, ενημέρωσαν αρμοδίως το Sigmalive, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα, έτσι ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε λανθασμένη ενημέρωση και να μην αφήνονται σκιές σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές λοιπόν, το έγγραφο στο οποίο αναφέρονται οι οπλίτες, δεν έχει καμιά ισχύ, δεν έτυχε καμιάς έγκρισης και σε καμιά περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το Υπουργείο Άμυνας αλλά και ο ίδιος ο Υπουργός, έχει τοποθετηθεί σχετικά στις 11 Νοεμβρίου 2016, κατά την τελετή διαβεβαίωσης των νέων συμβασιούχων οπλιτών στο ΚΕΝ Λεμεσού, τονίζοντας ότι οι ΣΥΟΠ δεν πρέπει "να παρασύρονται από διαδόσεις σε σχέση με τον αριθμό των υπηρεσιών που θα κληθούν να εκτελούν, υποδεικνύοντας ότι όπως είχε ανακοινωθεί από την αρχή, αυτές θα κυμαίνονται από 6 έως 8, με απαλλαγή για ανάπαυση την επόμενη νυχτερινής υπηρεσίας.

Πληροφορίες επίσης, εντός Υπουργείου, αναφέρουν ότι ο μέχρι στιγμής αριθμός συμβασιούχων οπλιτών που εξέφρασαν επιθυμία να τερματίσουν τη σύμβασή τους, είναι πολύ μικρός εώς και μηδαμινός.

Υπάρχει επίσης η διαβεβαίωση ότι δεν θα κληθούν οι συμβασιούχοι οπλίτες να εκτελέσουν καθήκοντα ή υπηρεσίες πέραν του τι προνοεί το συμβόλαιό τους.

Το Sigmalive σε προηγούμενο άρθρο είχε εξαρχής τονίσει τα δεδομένα αυτά, ωστόσο μετά από παράπονα, επανεξετάσαμε το συγκεκριμένο ζήτημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα