Γιατί οι νέοι δεν ψηφίζουν, ούτε θέλουν να ψηφίσουν

Ως τουλάχιστον απογοητευτικός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο αριθμός των νέων ψηφοφόρων που εγγράφηκαν στους εκλογικούς καταλόγους.

Από τις 40.000 νέους ψηφοφόρους εγράφησαν μόλις οι 10.473, όπως ανέφερε και το πρωί στο SigmaLive ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών, Δημήτρης Δημητρίου.

Απογοητευτικός ο τελικός αριθμός εγγραφής στον κατάλογο

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε η Άντρη Λοίζου Κοινωνιολόγος και ο Παναγιώτης Σεντόνας πρόεδρος της ΟΝΕΚ προκειμένου να ακτινογραφήσουν την αποστροφή αυτή των νέων για

τα κοινά. Μεταξύ άλλων σημείωσαν ότι οι νέοι πιστεύουν σ’ έναν φαύλο κύκλο που έχει την θεωρία ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα η προσωπική ψήφος του καθενός.

Οι νέοι επίσης, είναι η γενιά που πλήγηκε περισσότερο από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και έτσι πιστεύουν, όπως σημειώθηκε, ότι η δική τους ψήφος δεν θα προσδώσει κάτι επιπλέον.

Επιπρόσθετα οι νέοι πιστεύουν ότι η κοινωνία διαφέρει από το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσαν. Ένας άλλος λόγος που επηρεάζει το ότι οι νέοι δεν ενδιαφέρονται για τις εκλογές είναι το περιβάλλον στο οποίο ζουν, ο επαγγελματικός χώρος. Είναι όπως επισημάνθηκε ένα φαινόμενο το οποίο δεν εκπλήσσει.

Δείτε στο βίντεο πιο πάνω όλα όσα ειπώθηκαν για το θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα