Γιατί αξίζει να κάνετε follow αυτόν τον λογαριασμό Instagram

Η Πορτογαλίδα φωτογράφος Teresa Freitas ζει στο ειδυλλιακό παραθαλάσσιο χωριό Κασκάις. Κάνει μεγάλους περιπάτους, συλλαμβάνει με την κάμερα της το περιβάλλον και του δίνει μια ονειρώδη ανατροπή. Τα πάντα, από τη θάλασσα ως τον ουρανό, από τους κήπους ως τα λουλούδια, παρουσιάζονται σε μια αχλή μαγική.

Αν και δουλεύει με την κάμερα του κινητού της, πιστεύει ακράδαντα ότι η τέχνη της φωτογραφίας έχει - και πάντα είχε - να κάνει με αυτόν που τραβά φωτογραφίες και όχι με την κάμερα που χρησιμοποιεί. «Στα σίγουρα, έγινε μια πολιτιστική αλλαγή με τη φωτογραφία με κινητό. Δεν εστιάζει στο βάθος

των δεξιοτήτων του φωτογράφου, αλλά στο να μοιράζεσαι την εικόνα» λέει στο AnOther. Ωστόσο, αν και χρησιμοποιεί κυρίως το κινητό της, η πλειονότητα των φωτογραφιών της είναι το αποτέλεσμα προσεκτικού σχεδιασμού.

Ο καιρός είναι, ίσως, η μόνιμη επιρροή στη δουλειά της. «Τις πιο φωτεινές και με περισσότερα χρώματα φωτογραφίες τις τραβάω συνήθως την άνοιξη και το καλοκαίρι, που έχει ήλιο, γιατί έχει περισσότερο φως και δίνει την ευκαιρία να βγω. Τις πιο σκοτεινές, το φθινόπωρο και τον χειμώνα, όταν το φυσικό φως διαρκεί λιγότερο μέσα στη μέρα» εξηγεί.

Η Τερέζα Φρέιτας ανήκει στο καινούργιο κύμα φωτογράφων που αξιοποιούν το Instagram για να «μοιραστούν με άλλους» όσο γίνεται περισσότερο την τέχνη τους. «Από την πρώτη μέρα, μοιράζομαι το όραμα μου και έχω πολύ μεγάλη ευχαρίστηση να εξερευνώ τα οράματα και τους κόσμους άλλων» εξομολογείται.
Τρικυμίες σε φλιτζάνια καφέ, λουλούδια στη θέση προσώπου, ιπτάμενα σάλια που διαπερνούν θαλασσινά τοπία, ένας σουρεαλιστικός κόσμος που αξίζει - όχι... λάθος... πρέπει - να ανακαλύψουμε

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα