Για τέσσερις επιθέσεις κατά Τ/κ γράφει ο τ/κ τύπος

Για τέσσερις επιθέσεις σε ισάριθμα αυτοκίνητα Τ/κ κάνει λόγο σήμερα ο Τ/κ Τύπος προβάλλοντας την καταδίκη των χθεσινών γεγονότων στη Λευκωσία και από τους δύο ηγέτες, σημειώνοντας και δημοσιεύοντας το τουίτερ του Προέδρου Αναστασιάδη στα τουρκικά.

Οι τ/κ εφημερίδες γράφουν για επιθέσεις μαθητών και μελών του ΕΛΑΜ. Η Χαβαντίς, όπως και κάποιες άλλες εφημερίδες, αναφέρουν ότι οι επιθέσεις έγιναν σε περιοχές κοντά στα οδοφράγματα της οδού Λήδρας και του Λήδρα Πάλας και κοντά στην Πύλη Πάφου. Το ένα περιστατικό, αναφέρει το δημοσίευμα,

σημειώθηκε κοντά στην Επαρχιακή Διοίκηση εναντίον του αυτοκινήτου με αριθμούς εγγραφής του ψευδοκράτους ΜΗ231 που ανήκει στον Μπουράκ Ανιλντί. Το δεύτερο κοντά στα φώτα του Ταχυδρομείου (εννοεί τα φώτα του πρώην Μιλάνου) εναντίον του αυτοκινήτου με πινακίδες MF 302 που ανήκει στον Αλί Γιουρντάλ. Δεν μπορούσαν, αναφέρεται, να κάνουν οτιδήποτε γιατί βρίσκονταν στα φώτα τροχαίας, οι ΕΛΑΜιτες ήθελαν να αναποδογυρίσουν τα οχήματά τους, έσπασαν τους καθρέφτες και κατάφεραν να ξεφύγουν όταν η κίνηση λιγόστεψε.

Επιστρέφοντας στα κατεχόμενα και σε δηλώσεις τους στα τ/κ ΜΜΕ οι Ανιλτνί και Γιουρντάλ ανέφεραν ότι κλείδωσαν τις πόρτες των αυτοκινήτων τους “και μείναμε έρμαια της μοίρας μας. Με το που άναψε το πράσινο φύγαμε από κει”. Μιλώντας στην Χαβαντίς, ο Ανιλντί έκανε λόγο σε ατυχές γεγονός. Εξήγησε ότι πέρασε από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου με κατεύθυνση στο Τμήμα Ταυτοτήτων (εννοώντας προφανώς την Επαρχιακή Διοίκηση) και 500 μέτρα πριν από εκεί συνάντηση μια ομάδα 150 ατόμων, οι οποίοι μόλις κατάλαβαν ότι οι πινακίδες του αυτοκινήτου ήταν τ/κ επιτέθηκαν αμέσως. “Δεν υπήρχε μέρος να διαφύγουμε. Δεν κάναμε τίποτε, δεν αντιδράσαμε, μόνο κλείσαμε τις πόρτες και τα παράθυρα και περιμέναμε το άγνωστο τέλος. Υπήρχε και ένας αστυνομικός. Αυτού του είδους οι ομάδες δεν ενεργούν από μόνες τους. Ο αστυνομικός δεν έκανε τίποτε. Μας άφησε στη μοίρα μας. Αυτό που με λύπησε είναι ότι ο αστυνομικός έμεινε να παρακολουθεί. Αυτό σημαίνει ότι στο νότο δεν έχουμε καμιά σωματική ασφάλεια. Μόλις κινήθηκε το μπροστινό μου αυτοκίνητο και βρήκα χώρο πάτησα το γκάζι και έφυγα. Μας κυνηγούσαν. Πήγαμε στο Τμήμα Ταυτοτήτων και καλέσαμε την αστυνομία. Μας κάλεσαν στα κεντρικά για να δώσουμε κατάθεση αλλά μόλις ο αστυνομικός μου είπε `λάθος ώρα, λάθος μέρος` άλλαξα την άποψή μου και δεν πήγα. Θελήσαμε να μας συνοδέψουν και περάσαμε στο βορρά”.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο αστυνομικός ήθελε να αναγνωρίσει πρόσωπα λέγοντας ότι ήταν 150 άτομα και δεν μπορούσε να αναγνωρίσει κάποιον. “Δεν ήταν και πολύ πρόθυμη η αστυνομία. Εάν ήθελαν τους έβρισκαν εύκολα. Μετά από εμάς επιτέθηκαν σε άλλα δύο αυτοκίνητα. Είναι πολύ λυπηρό και ατυχές”.

Σύμφωνα με την Κίπρις, ο Ανιλτνί ανέφερε επίσης ότι αυτό που συνέβη δεν σημαίνει πως αυτό που έκανε μια ομάδα αφορά όλους του Ε/κ. “Δεν μπορούν να εμποδίσουν την ειρήνη και την λύση”, αλλά – πρόσθεσε – τέτοιου είδους γεγονότα προκαλούν λύπη.

Ο Αλί Γιουρντάλ δήλωσε, σύμφωνα με την Κίπρις, πως δεν ήξεραν την πραγματοποίηση αυτών των εκδηλώσεων και ανέφερε ότι ξαφνικά βρέθηκε μια ομάδα ατόμων που φορούσαν μαύρες μπλούζες και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους μπροστά στο αυτοκίνητό του και του επιτέθηκαν μόλις είδαν ότι οι πινακίδες ήταν τ/κ. Η Αστυνομία δεν παρενέβη, συμπλήρωσε.

Η τρίτη περίπτωση αφορά τον Μερκάν Νουμανσοϊ και το αυτοκίνητό του με πινακίδες LB 508, ο οποίος δήλωσε πως αυτοί που του επιτέθηκαν φαίνονταν να ήταν μαθητές. Ο Νουμάνσοϊ τραυματίστηκε στο στήθος από πέτρα που πέταξαν εναντίον του αυτοκινήτου του. Από το σημείο της επίθεσης που δέχθηκε, συνέχισε, υπήρχε αστυνομικός σταθμός στα 100 μέτρα αλλά δεν φαινόταν η Αστυνομία να είχε λάβει οποιαδήποτε μέτρα για την εκδήλωση των μαθητών. Μαζί του, ανέφερε, υπήρχε ακόμη ένα αυτοκίνητο με τ/κ πινακίδες το οποίο επίσης δέχθηκε επίθεση, Όταν πήγε στον αστυνομικό σταθμό για να υποβάλει παράπονο, είπε, ο αστυνομικός του ανέφερε πως το να περνούν στο νότο από τις 15 έως τις 20 Νοεμβρίου μπορεί να είναι επικίνδυνο. Μαζί του, πρόσθεσε, είχε και τον εγγονό του.

Η Κίπρις αναφέρεται στην τέταρτη περίπτωση, του Χασάν Αρσλάν με αυτοκίνητο με πινακίδες NF 520 σύμφωνα με τον οποίο ήταν σε φώτα τροχαίας όταν δέχθηκε την επίθεση από μια ομάδα που άρχισαν να πετούν αντικείμενα προς το όχημα, το ένα εκ των οποίων τον βρήκε στο πρόσωπο και το άλλο προκάλεσε ζημιά στο όχημα. Έσπασαν το τζάμι του οδηγού και τον μπροστινό υαλοθώρακα. Ο ίδιος ανέφερε ότι πήγε σε έναν αστυνομικό σταθμό όπου τους είπαν πως δεν ήταν δική τους αρμοδιότητα αυτό που έγινε και τους κατεύθυναν αλλού. Πηγαίνοντας στον άλλο αστυνομικό σταθμό, είπε, δέχθηκαν κι άλλη επίθεση που φέρεται ότι ήταν από άλλη ομάδα, όπως τους ανέφεραν οι αστυνομικοί.

Τους οδηγούς περίμενε στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου χθες το βράδυ ο “διευθυντής” του γραφείου του “προέδρου”, Τζενκ Γκιούρτσαγ, με εντολή του Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε πως ενημερώθηκαν ότι αρχικά τις επιθέσεις άρχισαν μαθητές και στη συνέχεια είχαν ανάμειξη και μέλη του ΕΛΑΜ, αλλά – σημείωσε – δεν έχουν ξεκάθαρη πληροφόρηση για το ποιος το διοργάνωσε. “Το σημαντικό δεν είναι τόσο ποιος το διοργάνωσε, αλλά η ζημιά που έχει γίνει στην συνεχιζόμενη διαδικασία. Αυτά τα γεγονότα πρέπει να αποτρέπονται πριν συμβούν”. Η “προεδρία” συνέχισε, πήρε πρωτοβουλία για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και περιμένουν λεπτομερή ενημέρωση από την αστυνομική έκθεση που θα βγει. “Το πιο κακό εδώ είναι ότι κατά την σχολική περίοδο τα παιδιά χρησιμοποιούνται με αυτόν τον τρόπο”.

Τα αυτοκίνητα των Τ/κ που δέχθηκαν επιθέσεις εξετάστηκαν και ειδικούς της “αστυνομίας” στα κατεχόμενα, όπως αναφέρεται στον Τύπο.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα