Για σκευωρία μιλά ο Άντρος Κυπριανού - Σφοδρές αντιδράσεις

Σε δημόσια παραδοχή ότι τα… χρήματα που κατέβαλε ο Θεοφάνης Λώλος στον Βενιζέλο Ζαννέτο, κατέληξαν στα ταμεία του ΑΚΕΛ, προέβη ο ΓΓ του κόμματος.

Ο Άντρος Κυπριανού παραδέχθηκε ότι το κόμμα έλαβε ως εισφορά το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ από τον Λώλο, απορρίπτοντας ωστόσο τους ισχυρισμούς του, ότι επρόκειτο για μίζες προκειμένου η Enviroplan να αναλάβει την περιβαλλοντική παρακολούθηση του ΧΥΤΥ

Λεμεσού.

Σε δηλώσεις του ο ΓΓ ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ανέφερε πως «Αυτά τα λεφτά κατατέθηκαν στο Ταμείο του ΑΚΕΛ. Δεν γνωρίζω περαιτέρω λεπτομέρειες καθώς δεν είναι η καθημερινή μου ενασχόληση ώστε να γνωρίζω από πού προέρχονται οι διάφορες εισφορές στο κόμμα.».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μίλησε ανοιχτά για σκευωρία εναντίον του κόμματος, παραπέμποντας σε δηλώσεις του -πριν από ακριβώς ένα μήνα- μέσω των οποίων προειδοποιούσε για προετοιμασία ενός στημένου παιχνιδιού.

Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, αποκαλύπτοντας σήμερα πως έλαβε σχετική ενημέρωση, στο πλαίσιο της συνάντησης του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 16 Μαρτίου.

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι είχαμε πληροφόρηση από την Ελλάδα ότι κάτι επιχειρείτο να στηθεί.Η πληροφόρηση μας δόθηκε κατά τη συνάντηση που είχαμε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.»

Το περιεχόμενο της κατάθεσης Λώλου, ξεσήκωσε -πάντως- σφοδρές κομματικές αντιδράσεις

Σε γραπτή δήλωσή της, η ΕΔΕΚ αναφέρει πως οι αποκαλύψεις ενισχύουν την πεποίθηση για εμπλοκή κομμάτων σε στημένους διαγωνισμούς του δημοσίου.

«Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ προέβαλαν συστηματικές ενστάσεις στη Βουλή για θέματα οικονομικής διαφάνειας των κομμάτων και τερματισμό των ανώνυμων εισφορών.»

Δημόσιες δίκες, υπερασπίσεις ή καταδίκες για μικροκομματικές σκοπιμότητες, «βλέπει» την ίδια στιγμή η Συμμαχία Πολίτων.

Όπως δήλωσε Μέλος Γραμματείας Συμμαχίας Πολιτών, Κωνσταντίνος Φιλάρετος «Οι πολίτες είναι απογοητευμένοι και οργισμένοι από την έκταση της διαπλοκής.

Είναι όμως απογοητευμένοι και από το επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού». «Σκιές» και για άλλα κόμματα, τα οποία ενδεχόμενος έλαβαν χορηγίες από τις εταιρείες που εμπλέκονται σε ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ, αφήνει ο Πρόεδρος των Οικολόγων.

Τέλος, ο Πρόεδρος Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης ανέφερε πως «Καλούμε το Γενικό Ελεγκτή να ζητήσει να μπει στα οικονομικά των κομμάτων και να ελέγχει ποια κόμματα πήραν εισφορά αυτή την περίοδο που μιλάμε, δηλαδή από το 2003 μέχρι σήμερα, από την εταιρεία Helector.»

Ο Γιώργος Περδίκης εμφανίστηκε έντονα ενοχλημένος για το γεγονός ότι η Enviroplan του Θεοφάνη Λώλου, εξακολουθεί να εκτελεί χρέη συμβούλου της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα