Αναζητείται η διαδρομή των 25 χιλιάδων ευρώ

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών, τίθεται από σήμερα τόσο η κατάθεση του κατάδικου Βενιζέλου Ζαννέτου όσο και του Ανδρέα Κοκκινίδη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντρέας Κοκκινίδης προέβη σε θεληματική κατάθεση και φέρεται να παραδέχθηκε τα όσα του καταλόγισε ο Θεοφάνης Λώλος.

Ο Λώλος στην κατάθεση του φέρεται να ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να δώσει μίζα αξίας 25 χιλιάδων ευρώ, υπό μορφή εισφοράς στο ΑΚΕΛ

μέσω του Βενιζέλου Ζαννέτου προκειμένου η εταιρεία ΕΝVIROPLAN ν' αναλάβει το συμβόλαιο για τη διαχείριση των έργων. Στον Κοκκινίδη, ο Λώλος φέρεται ν' αποδίδει ρόλο μεσολαβητή με το κόμμα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Βενιζέλος Ζαννέτος προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνόνται. Μετά την παραδοχή του ο Κοκκινίδης, αφέθηκε ελεύθερος ενώ ο Βενιζέλος Ζαννέτος μεταφέρθηκε πίσω στις Κεντρικές Φυλακές, αφού εκτίει 3χρονη ποινή φυλάκισης για την υπόθεση της Δρομολαξιάς.

Η κατάθεση πάντως του Θεοφάνη Λώλου αναμένεται να έχει και συνέχεια, ενδεχομένως αύριο και δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε νέο κύκλο συλλήψεων, προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση εν αναμονή και της απόφασης του Εφετείου Αθηνών για την έκδοση του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Helector, θεωρείται επίσης πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση μιας και σύμφωνα με τις μαρτυρίες ήταν ο άνθρωπος που είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στο διαμοιρασμό των μιζών.

Πάντως πολλοί είναι αυτοί που έχουν χάσει τον ύπνο τους υπό το φόβο της καθόδου Μπόμπολα στην Κύπρο αφού εκτιμάται ότι θα ανοιχθεί εκ νέου ο ασκός του Αιόλου με μπαράζ νέων συλλήψεων ηχηρών ονομάτων.

Για την πολύκροτη υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης καταχωρήσθηκε ήδη ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας, υπόθεση, εναντίον 12 κατηγορουμένων οι οποίοί έχουν παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 26 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα