Γερμανία: Φόβοι για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις

Φόβοι για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις, από τον Γερμανό υπουργό των Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος προειδοποίησε ότι στη χώρα του βρίσκονται περισσότεροι από 500 φανατικοί ισλαμιστές, δρώντας είτε μόνοι τους, είτε “σε ομάδες κρούσης.”

Η Γερμανία είναι το «σπίτι» για περισσότερους από 500 τζιχαντιστές, ικανούς να επιτεθούν τόσο κατά μόνας όσο και συντονισμένα, σε πολυμελείς τρομοκρατικές ομάδες, προειδοποίησε, το Σάββατο, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Bild.

O

Μεζιέρ τόνισε πως τουλάχιστον 520 επίδοξοι εξτρεμιστές βρίσκονται εντός των συνόρων και σε «σε επιφυλακή» μετά τις επιθέσεις του Ιουλίου σε Γαλλία και Γερμανία, από οπαδούς του Ισλαμικού Κράτους.

Επιπλέον, τουλάχιστον άλλα 360 άτομα θεωρούνται ύποπτα από την αστυνομία λόγω της «στενής σχέσης» τους με τους «δυνητικούς βομβιστές».

Ο υπουργός διαβεβαιώνει πως οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν ότι είναι δυνατόν για να εντοπίσουν τους τρομοκράτες, με τις συλλήψεις και τις έρευνες να έχουν πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο, αλλά παρά τις συντονισμένες επιχειρήσεις, οι αρχές εκτιμούν πως ο απρόβλεπτος κίνδυνος παραμένει για την Ευρώπη, αλλά και την Γερμανία ειδικότερα.

«Η απειλή των τρομοκρατικών ομάδων αλλά και των φανατικών μοναχικών λύκων» κρέμεται πάνω από την Γερμανία. Ο κίνδυνος είναι ρεαλιστικότατος», τονίζει χαρακτηριστικά ο ντε Μεζιέρ.

«Οι ομάδες κρούσης των τζιχαντιστών, εισχωρούν κρυφά στην Ευρώπη και προετοιμάζουν τις επιθέσεις τους χωρίς να γίνονται αντιληπτές σε πολλές περιπτώσεις, όπως στα χτυπήματα σε Παρίσι και Βρυξέλες», προσθέτει.

Με τις δηλώσεις του αυτές, ο ντε Μεζιέρ αποτυπώνει τον φόβο σημαντικής μερίδας των Γερμανών που θεωρούν ότι μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών έχουν παρεισφρήσει εντός των συνόρων μαζί με το ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες που αφίχθησαν το περασμένο έτος, από την Συρία, τη Βόρεια Αφρική και την Ασία.

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα