Ο Ακιντζί θέλει την ίδια ώρα σε όλη την Κύπρο, αλλά...

Το ψευδοκράτος ακολουθεί την Τουρκία και δεν αλλάζει την θερινή ώρα για να μην διαταραχθούν οι ώρες των πτήσεων από και προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. "Προτιμώ να δημιουργήσουμε μια κοινή ομοσπονδιακή δομή στην Κύπρο", δηλώνει ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το θέμα της ώρας, ο κ. Ακιντζί είπε ότι ενόσω συνεχίζεται η μη λύση του Κυπριακού, αυτού του είδους

οι δυσκολίες θα συνεχίζονται.

“Εάν με ρωτάτε εμένα σίγουρα και δεν επιθυμώ να υπάρχει διαφορετική ώρα σε δύο βήματα απόσταση. Σίγουρα επιθυμώ να έχουμε την ίδια ώρα στο νησί μας, αλλά γιατί έγινε αυτό;” Όταν σκεφτείτε πέραν από το αν είναι σωστό ή όχι, το γιατί χρειάζεται σίγουρα θα καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι αυτό μας φέρνει πιο κοντά στην Τουρκία παρά στην ε/κ πλευρά, είπε.

Η “κυβέρνηση”, ανέφερε, πριν περάσουν 24 ώρες από την απόφαση της Τουρκίας θεώρησε πολύ φυσιολογικό να εγκρίνει αυτό το μέτρο για να μην διαταραχθούν οι ώρες των πτήσεων, καθώς στα κατεχόμενα φτάνουν αεροπλάνα μόνο από ένα μέρος, την Τουρκία, αλλά και για να μην υπάρξει αλλαγή στους κανόνες της αγοράς και επηρεασμός του οικονομικού τομέα.

“Το ήθελα εγώ αυτό; Όχι. Εγώ προτιμώ να δημιουργήσουμε μια κοινή ομοσπονδιακή δομή στην Κύπρο και σίγουρα να έχουμε την ίδια ώρα είναι το πιο λογικό. Γιατί εμείς δεν είμαστε νομός της Τουρκίας, εδώ υπάρχει μια διαφορετική οντότητα και στην Κύπρο έχουμε στόχο τη λύση”. Ωστόσο, είπε, βλέπει και τους πρακτικούς λόγους που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Εάν μπορούσε να υπάρξει μια διαφορετική σχέση με την ε/κ πλευρά διαμέσου των χρόνων, θα σκεφτόμασταν ίσως διαφορετικά να το κάνουμε αυτό;, διερωτήθηκε ο κ. Ακιντζί προσθέτοντας ότι η απόφαση λήφθηκε λαμβάνοντας υπόψη τις πρακτικές αναγκαιότητες.

Κάποιοι, είπε, το αξιολογούν με πολιτικά κριτήρια αλλά ο ίδιος δεν το σκέφτεται έτσι. Πιστεύει, ανέφερε, ότι είναι οι πρακτικές δυσκολίες που έφεραν αυτή την απόφαση και η διέξοδος είναι “να λύσουμε το Κυπριακό και να σωθούμε από μη φυσιολογικά πράγματα, όπως αυτό”.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο ίδιος είπε πως τα κατεχόμενα δεν είναι νομός της Τουρκίας αλλά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στις δηλώσεις του έκανε μια τέτοια αναφορά και αν αυτό που ο Ακιντζί ανέφερε είναι απάντησε στον Ε/κ ηγέτη, ο Τ/κ ηγέτης είπε πως “δεν το είπα ως απάντηση σε κανένα. Το είπα εκφράζοντας τις δικές μου πεποιθήσεις. Από παλιά αυτές είναι οι σκέψεις μου. Εδώ είναι μια διαφορετική οντότητα. Που έχει πολύ στενές σχέσεις με την Τουρκία. Που κάθεται με τον “νότο” και προσπαθεί να ιδρύσει μια ομοσπονδιακή δομή. Αλλά με την Τουρκία τόσο στενά είμαστε που αυτό έγινε ως ένα φυσικό αποτέλεσμα. Αυτό το καταλαβαίνω. Αλλά το θέλω; "

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα