Γεν Ελεγκτής: Παρατυπίες στο Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης

Κάποια από τα λεφτά που προορίζονται για το Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης χρησιμοποιούνται για πάγιες δαπάνες του στρατού και δεν πάνε για εξοπλισμούς, δήλωσε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης στη ραδιοφωνική εκπομπή «Όλα στο Φως», με τη Δόνα Καπαρτή. Ο κ. Μιχαηλίδης επεσήμανε πως το εν λόγω ζήτημα έτυχε συζήτησης σε συνεδρία της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, ενώ, ως θεραπεία, ο ίδιος πρότεινε την αύξηση των δαπανών

που γίνονται για την Άμυνα αν χρειαστεί.

Ερωτηθείς για τα θέμα του Συνεργατισμού, επεσήμανε πως από πλευράς Ελεγκτικής Υπηρεσίας εκφράστηκαν επιφυλάξεις ως προς τη νομιμότητα της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου σε ό,τι αφορά την προσφορά μετοχών. «Έγινε καταγραφή των σχετικών διατάξεων του νόμου και απευθυνθήκαμε στον Γενικό Εισαγγελέας, ο οποίος στη συνέχεια κατέγραψε σειρά παραβιάσεων. Εμείς, με τη σειρά μας, μεταβιβάσαμε τη γνωμάτευση μας στο Υπουργείο Οικονομικών. Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον Υπουργό Οικονομικών, καταδεικνύουν απαξίωση», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει ποια είναι η πιο δύσκολη δουλειά της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, είπε πως μια από αυτές είναι ο έλεγχος πολιτικών κομμάτων. «Υπάρχουν ρητές διατάξεις για το ύψος των ιδιωτικών εισφορών που μπορούν να δέχονται τα κόμματα», εξήγησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα