Γεμάτη εμπροσθοφυλακή, κενά στα μετόπισθεν

ΟΜΟΝΟΙΑΗ απόκτηση ενός στόπερ και η εξεύρεση εσωτερικών λύσεων είναι επιτακτικής ανάγκης, αφού ήδη οι λύσεις στην άμυνα είναι λιγοστέςΜε τον Σερτζίνιο να λέει αντίο και τους Σκαραμοτσίνο, Στέπανοφ, Ρόντρι να είναι εκτός πλάνων, η μεσοαμυντική γραμμή της Ομόνοιας άδειασε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτή τη στιγμή, στο ρόστερ βρίσκεται μόνο ένας καθαρόαιμος κεντρικός αμυντικός, ο Ακουισταπάτσε, δύο δεξιοί οπισθοφύλακες (Κυριάκου, Λομπιανίτζε) και ένας (όχι καθαρόαιμος) αριστερός αμυντικός, που πάντως τα πάει εξαιρετικά στη θέση αυτή, ο Μαργκάσα. Βάζουμε ως δεδομένο ότι ο Λομπιανίτζε μπορεί να παίξει.

Μπορούμε

φυσικά να προσθέσουμε και τον Μουλαζίμη, ο οποίος όμως δεν έχει παίξει λεπτό μέχρι στιγμής, αλλά και αυτός αγωνίζεται στο δεξί άκρο της οπισθοφυλακής. Ο μέχρι στιγμής μετεγγραφικός σχεδιασμός προνοεί ένα κεντρικό αμυντικό. Ακόμη και αν προσθέσουμε τον μέχρι τώρα άγνωστο Χ και πάλι, η μεσοαμυντική γραμμή είναι ελλιπής. Και αν σε κάποιες περιπτώσεις, η τεχνική ηγεσία μπορεί να βρει λύσεις ανάγκης που να ανταποκριθούν, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες.

Οι κάρτες, οι τραυματισμοί, αλλά και ο χώρος μπροστά από την άμυνα. Οικονομίδης και Φυλακτού τραβάνε όλο το κουπί σε ό,τι αφορά τα ανασταλτικά καθήκοντα. Ο Λεάντρο σίγουρα θα είναι μία ποιοτική επιλογή, αλλά έρχεται από οκτώ μήνες αποχής και, όπως ο ίδιος δηλώνει, θα χρειαστεί χρόνο για να βρει τα πατήματά του. Μπορεί να αγωνιστεί όμως στις θέσεις 6, 8, πίσω από τον επιθετικό, αλλά και αριστερός μπακ, αν χρειαστεί. Είναι εμφανές όμως πως, αριθμητικά, η Ομόνοια έχει αδειάσει στον κεντροαμυντικό χώρο. Ο Καϊάφας ωστόσο έχει πάρει τις αποφάσεις του και σίγουρα δεν προχωρά στα τυφλά.

Εξ όσων φαίνεται, έχει στο μυαλό του συγκεκριμένα πράγματα, όπως την περαιτέρω αξιοποίηση του Σαμούτη στο κέντρο, του Φιλιώτη αριστερά, αλλά και τη χρησιμοποίηση -εκεί και όπου χρειάζεται- άλλης τακτικής διάταξης. Εκτός και αν μετά το διαζύγιο με τον Σερτζίνιο, αλλάξει κάτι. Απομακρυσμένο μεν, αλλά όχι απίθανο να μην γίνει μία αποδέσμευση (φήμες κάνουν λόγο για δεύτερες σκέψεις στη περίπτωση Σκαραμοτσίνο) ή να γίνει και επιπλέον ενίσχυση, αν κριθεί αναγκαίο. Έτσι και αλλιώς δεν άρχισε ακόμη η μετεγγραφική περίοδος.ΠληρότηταΆκρως αντίθετη είναι η κατάσταση στη μεσοεπιθετική γραμμή. Αρχίζοντας από τον Ασίς, που είναι μεν ο εις και μόνος επιτελικός, αλλά η προσθήκη Σκέμπρι και η σταδιακή επιστροφή Λεάντρο, επιτρέπουν στην τεχνική ηγεσία να διαφοροποιεί το σχήμα, διατηρώντας την ευχέρεια δημιουργικού παιχνιδιού. Στα φτερά και στην κορυφή η Ομόνοια είναι υπεράριθμη. Η 2η ευκαιρία στον Ράμος, η παραμονή παρά τις αντίθετες ενδείξεις του Φοφανά, η παρουσία των Κιρμ, Δημητρίου, Ρούμπιο, συν του Σκέμπρι, φέρνουν έξι παίκτες στα φτερά.

Με τον Μαλτέζο να μπορεί να αγωνιστεί στην κορυφή, όπου υπάρχει ο Ποτέ, ο Γκαρσία και ο Ρουσιάς και πλέον μιλάμε για συνωστισμό. Εδώ ο Καϊάφας δεν έχει ούτε ανησυχίες, ούτε θα χρειαστεί να ανακατεύει και πολύ την τράπουλα. Η προετοιμασία για τον αγώνα με την ΑΕΚ εντατικοποιείται. Απόντες είναι μόνο οι διεθνείς με την ελπίδων, οι υπόλοιποι παίκτες προπονούνται κανονικά. Δεν είναι βέβαιο, αν ο Σκέμπρι θα είναι διαθέσιμος, αν δηλαδή θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εγγραφής. Αντίθετα, στο πλάνο θα είναι ο Λεάντρο.Μικρή λίσταΟ Μπαρτέ, ο Μπούλιατ και άλλος ένας ποδοσφαιριστής, το όνομα του οποίου δεν διέρρευσε, είναι οι κυριότεροι υποψήφιοι για τη θέση του στόπερ. Οι δύο πρώτοι είχαν απασχολήσει και το καλοκαίρι το «τριφύλλι», συγκέντρωναν όλα τα στοιχεία που ζητούσε η τεχνική ηγεσία, αλλά δεν υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την κάθοδό τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα