Γ.Ε: «Νέες υποθέσεις παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης»

Εξελίξεις στο μέτωπο των ερευνών για το έγκλημα που συντελέστηκε εις βάρος της κυπριακής οικονομίας και κατ’ επέκταση της κοινωνίας θα πρέπει ν’ αναμένονται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το ΣΙΓΜΑ επικοινώνησε με τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ο οποίος επισημαίνει ότι η διερεύνηση άλλων σημαντικών υποθέσεων βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση εναντίον της Λαϊκής που καταχωρίστηκε, χθες, στο δικαστήριο, έχει

αρχίσει η επίδοση των κατηγορητηρίων στα πρώην στελέχη της Τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, έχουν επιδοθεί τα κατηγορητήρια στους κατηγορούμενους Παναγιώτη Κουννή και Νεοκλή Λυσάνδρου.

Σε ό,τι αφορά στους Ελλαδίτες Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκο Φόρο, η επίδοση των κατηγορητηρίων θα γίνει από τις ελληνικές Αρχές τις οποίες ανέλαβε να ενημερώσει σχετικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης και μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ ανέφερε ότι μόλις γίνει η επίδοση των κατηγορητηρίων, οι κατηγορούμενοι υποχρεούνται να έρθουν στο δικαστήριο και να εμφανιστούν την ημέρα που έχει οριστεί, ενώ πρόσθεσε ότι αν δεν έρθουν, τίθεται θέμα λήψης μέτρων για εξασφάλιση της παρουσίας τους».

Το δικαστήριο όρισε την υπόθεση στις 15 Φεβρουαρίου για παραπομπή των τεσσάρων κατηγορουμένων σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα τέσσερα πρώην στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας είναι χειραγώγηση της αγοράς, συνωμοσία προς καταδολίευση, παραπλανητικές δηλώσεις και τήρηση ψευδών λογαριασμών.

Οι κατηγορίες έχουν ως κεντρικό άξονα το γεγονός ότι στις εννιά μηνιαίες οικονομικές καταστάσεις για το 2011, δεν δηλώθηκε ως υπήρχε υποχρέωση, η μείωση της υπεραξίας της Τράπεζας, με αποτέλεσμα την παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου.

Keywords
Τυχαία Θέματα