Εκκενώθηκε η περιοχή του Λούβρου - Στρατιώτης άνοιξε πύρ

Ένας άνδρας οπλισμένος με τουλάχιστον μία ματσέτα «όρμησε» σήμερα το πρωί πάνω σε αστυνομικούς και στρατιωτικούς στο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι «φωνάζοντας απειλές» και «Αλλάχ Άκμπαρ» (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος), ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού, προσθέτοντας πως η αστυνομία πιστεύει ότι είχε πρόθεση να πραγματοποιήσει μια τρομοκρατική επίθεση.

Ο δράστης της επίθεσης είναι τραυματισμένος, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό RTL. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο στρατιώτης πυροβόλησε το

δράστη πέντε φορές.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο στρατιώτης πυροβόλησε έναν άνδρα ο οποίος προσπάθησε να εισέλθει στο μουσείο του Λούβρου κρατώντας μια βαλίτσα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως η περιοχή εκκενώνεται. Η περιοχή γύρω από το μουσείο έχει αποκλειστεί από πολυάριθμους αστυνομικούς που φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε μέσω του Twitter πως «σοβαρό περιστατικό δημόσιας ασφάλειας βρίσκεται σε εξέλιξη στη συνοικία του Λούβρου στο Παρίσι, προτεραιότητα στην επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας και πρώτων βοηθειών».

Eκπρόσωπος του Λούβρου δήλωσε πως το μουσείο είναι «κλειστό αυτή τη στιγμή», αλλά δεν επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι εκκενώθηκε.

Δείτε ζωντανή εικόνα από τη σκηνή στο βίντεο στο πάνω μέρος της είδησης, καθώς και στο πιο κάτω σύνδεσμο:

LIVE: Scene of shooting outside #Louvre https://t.co/lPIFJPDM41

— ☆PurgeTheElite☆ (@PurgeTheElite) 3 Φεβρουαρίου 2017

Carrousel du Louvre https://t.co/l4RF2KaT6X

— joachim (@joachimroncin) February 3, 2017

Something is going down at The #Louvre 30 National Police vehicles with guns drawn pic.twitter.com/kpLTCtVdZN

— VoiceB0xx (@voiceb0xx) February 3, 2017

#BREAKING Soldier shoots knife attacker near Louvre in Paris: police source

AFP news agency (@AFP) February 3, 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα