Τ/κ Τύπος: Ποιος θα πεθάνει πρώτος; Μακάβριο παιχνίδι

Ο καθορισμός του κατώτατου μισθού, οι αντιδράσεις στη “δικαστική” απόφαση για την απαγόρευση στους γιατρούς του “δημοσίου” να εργάζονται και ιδιωτικά ή στον ιδιωτικό τομέα, η εξαγγελία για τη συνέχιση της Διάσκεψης για την Κύπρο στη Γενεύη και ένα παιχνίδι που δημοσίευσε ακροδεξιό περιοδικό που καλεί τους αναγνώστες να μαντέψει ποιος θα πεθάνει πρώτος μεταξύ 8 πολιτικών προσώπων από τις δύο κοινότητες και του Αρχιεπισκόπου, κυριαρχούν στον τ/κ Τύπο σήμερα.

Αναφορά γίνεται επίσης σε μια ακόμη ληστεία

γνωστής εταιρείας που ασχολείται με τα κτηματομεσιτικά, την παράνομη ενοικίαση ακόμη μιας γνωστής παραλίας στο μέτωπο της Κερύνειας, αυτή τη φορά προς Καραβά, σε ιδιωτική εταιρεία για την κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου κ.ά.

Η “Αφρίκα” (Αφρική) με τίτλο “Μη το φας κράτα το” ειρωνεύεται με την τουρκική αυτή φράση το γεγονός ότι ο κατώτατος μισθός συμφωνήθηκε στις 2020 ΤΛ (505 ευρώ) μεικτά και 1757 ΤΛ (439,5 ευρώ) καθαρά, που θεωρεί ότι είναι λίγα λόγω και της συναλλαγματικής ισοτιμίας. Αλλού αναφέρει ότι τρεις μασκοφόροι λήστεψαν τη γνωστή κτηματομεσιτική εταιρεία Νογιανλάρ και πήραν από το ταμείο 25.000 ΤΛ (6.250 ευρώ). Σε άλλο θέμα γράφει ότι το “υπουργός υγείας” δήλωσε πως θα εφαρμόσουν την απόφαση του “δικαστηρίου” για την απαγόρευση της εργασίας των γιατρών του “δημοσίου” και στον ιδιωτικό τομέα.

Η “Χαλκίν Σεσί (Φωνή του λαού) με τίτλο “Ληστεία με μάσκες και βαριοπούλες” αναφέρεται στη ληστεία της εταιρείας Νογιανλάρ που έγινε χθες τα ξημερώματα και γράφει ότι, όπως φαίνεται από το σύστημα παρακολούθησης που είχε η εταιρεία, οι ληστές κινούνταν με άνεση εντός του κτιρίου, γεγονός που προδίδει ότι πρέπει να πρόκειται για προσωπικό της Νογιανλάρ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ήρθε και πάλι αύξηση στις τιμές του υγραερίου λίγες ώρες μετά την αύξηση στον κατώτατο μισθό. Αλλού αναφέρει ότι ο “υπουργός συγκοινωνιών” κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία συνδέσμων και οργανώσεων που διοργανώνουν τις “ημέρες πληροφορικής χωρίς εμπόδια” ανακοίνωσε ότι θα προβούν σε “νομοθετικές” μεταρρυθμίσεις για το θέμα.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση) με τίτλο “Το τελευταίο παιχνίδι (end game) για τη λύση” αναφέρεται στη νέα Διάσκεψη για την Κύπρο αρχές του Μάρτη, για τη διοργάνωση της οποίας τα ΗΕ έχουν αρχίσει τις ενέργειές τους και η Τουρκία προσεγγίσει θετικά την πρόταση για τη συνέχιση της Διάσκεψης. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του Ρώσου Πρέσβη στη Λευκωσία, Στάνισλαβ Οσάτσι ότι τυχόν συμμετοχή των μελών του ΣΑ στη Διάσκεψη για την Κύπρο θα ήταν υποβοηθητική. Σε άλλο θέμα ότι η νέα αύξηση της τιμής του γκαζιού άγγιξε τις 7.5 ΤΛ (1,87 ευρώ) και η φιάλη υγραερίου έφτασε τις 46.5 ΤΛ (11,6 ευρώ).

Η “Κίπρις” (Κύπρος) με τίτλο “Έρχονται νέες αυξήσεις στο ηλεκτρικό” γράφει ότι ο “γενικός διευθυντής” της “αρχής ηλεκτρισμού” (KIB-TEK), Γκιουρτζιάν Ερντογαν ανακοίνωσε ότι λόγω της αύξησης του δολαρίου, θα ζητήσουν από την “κυβέρνηση” αύξηση έξι κουρούς (υποδιαίρεση της ΤΛ) σε όλους τους λογαριασμούς. Άλλου γράφει ότι δεν θα μείνει γιατρός σε νοσοκομείο, προειδοποίησε ο πρόεδρος της συντεχνίας των “κυβερνητικών” γιατρών αντιδρώντας στην απόφαση του “δικαστηρίου” για απαγόρευση της δεύτερης δουλειάς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στη Ρουμανία ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους αντιδρώντας στη λογική “είμαι στην εξουσία και κάνω ό,τι θέλω”.

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη) με τίτλο “Βραβείο `θανάτου`!” γράφει ότι το περιοδικό “Πραγματικότητα”, εθνικιστικού περιεχομένου, που ανήκει στην εταιρεία Cross Press του ομίλου “Ορίζοντες” μοιράζει κουπόνια για ένα παιχνίδι με τίτλο “Ποιος θα πεθάνει πρώτος κατ` εσάς”, στο οποίο περιλαμβάνονται – μεταξύ άλλων – οι δύο ηγέτες, ο Μεχμέτ Αλί Ταλά, ο πρώην Πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος – και δίνει πλούσια δώρα σε αυτόν που θα μαντέψει σωστά. Αλλού γράφει ότι η “κυβέρνηση” μειοψηφίας ΚΕΕ – ΔΚ ετοιμάζεται να “ενοικιάσει” για 49 χρόνια άλλη μια παραλία στον Καραβά σε εταιρεία που ανήκει στον γνωστό όμιλο Αλτίνμπας στα κατεχόμενα που δραστηριοποιείται και στον τουριστικό τομέα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Τουφάν Ερχιουρμάν, πρόεδρος του ΡΤΚ δήλωσε πως το σημαντικότερο συστατικό του ομόσπονδου κράτους είναι η πολιτική ισότητα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα