Γάλλος προσπάθησε να περάσει Τούρκο στις ελεύθερες περιοχές

Ενας Γάλλος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή και του επιβλήθηκε πρόστιμο 400 ευρώ από τις Βρετανικές Βάσεις μετά από προσπάθεια του να περάσει παράνομα μέσα στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του Τούρκο υπήκοο από το οδόφραγμα των Στροβιλιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων, οι αξιωματικοί του Τμήματος Τελωνείου και Μετανάστευσης των Βρετανικών Βάσεων (SBA Customs and Immigration), κατά τη διάρκεια

ελέγχου ρουτίνας του αυτοκινήτου εντόπισαν τον Τούρκο υπήκοο και αμέσως συνέλαβαν και τους δύο και τους οδήγησαν στον αστυνομικό σταθμό της Δεκέλειας.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, και οι δύο άνδρες παραδέχθηκαν ότι γνώριζαν πως χρειαζόταν βίζα για Τούρκο υπήκοο για να εισέλθει στις Βάσεις και στην Κυπριακή Δημοκρατία, και γι’ αυτό επιχείρησαν να εισέλθουν με διαφορετικό τρόπο. Σκοπός, όπως ισχυρίστηκαν, ήταν να επισκεφτούν τουριστικά αξιοθέατα στην Κυπριακή Δημοκρατία και μετά θα επέστρεφαν στα κατεχόμενα.

Κατά τη διάρκεια ειδικής ακρόασης στις Βάσεις στις 19 Νοεμβρίου, ο Τούρκος υπήκοος παραδέχθηκε ενοχή και του επιβλήθηκε η ποινή της τριμήνου φυλάκισης με αναστολή για δύο έτη και οδηγήθηκε στις κατεχόμενες περιοχές.

Από την άλλη, ο Γάλλος, αφού πλήρωσε το πρόστιμο που του επιβλήθηκε, επέστρεψε το Σάββατο το βράδυ στη Γαλλία.

Οι έλεγχοι που γίνονται από τους αξιωματικούς του Τμήματος Τελωνείου και Μετανάστευσης των Βρετανικών Βάσεων στοχεύουν στην καταπολέμηση των παράνομων μετακινήσεων ανθρώπων και εμπορευμάτων από την πράσινη γραμμή, δήλωσε ο Επικεφαλής του Τμήματος στη Δεκέλεια Andy Reed.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα